Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle OYESONO – “Feel It Coming”

Jasper Maekelberg is zonder enige twijfel een van de meest gegeerde muzikanten/producers binnen het Belgisch muzieklandschap. In een vorig leven nog het gezicht van Faces on TV, maar tegenwoordig producer van bands als Balthazar, Sylvie Kreusch en Warhaus. Bij die laatste vervoegt hij vandaag de dag overigens ook de liveband; iets dat sinds kort niet meer zijn enige bezigheid zal zijn. Samen met zijn lief Billie Leyers – die al een bescheiden discografie achter haar naam heeft staan, maar ook backings verzorgde op Ha Ha Heartbreak – stampt hij namelijk OYESONO uit de grond: een gemeenschappelijk project dat het contrast tussen de twee moet aantonen. Dat prikkelt natuurlijk de gehoorkanalen en daarom is er vandaag met “Feel It Coming” eindelijk een eerste streepje muziek.

Die debuutsingle komt geen dag te vroeg, want net nu het zonnetje er eindelijk door lijkt te gaan komen, doet OYESONO de temperatuur nog wat verder oplopen. “Feel It Coming” heeft dankzij zwoele percussie en Oosterse fluitklanken een bezwerend aura rond zich hangen. Doe daarbovenop nog eens de intrigerende mix van de stemgeluiden van Leyers en Maekelberg, en je hebt al snel een bijzonder degelijk nummer. Het duo trekt je met andere woorden mee richting een plaats waar verschillende werelden samenkomen, want de traditionele en elektronische geluiden lopen naadloos in elkaar over. Wie het werk van de twee een beetje kent, zal ongetwijfeld invloeden terugvinden, maar OYESONO is daar gelukkig geen mengelmoes van geworden. Een volledig nieuwe weg, die smaakt naar meer.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle MERGEL - "Waarheid"

Nederlandstalig is helemaal in en op die golf gaat ook MERGEL surfen. MERGEL is de gloednieuwe Gentse band van Wouter Reggers en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Warhaus - "Time Bomb"

Belgische indieliefhebbers kennen Maarten Devoldere als de frontman van Balthazar. Echte fans weten dat de Kortrijkzaan sinds 2016 een alter ego heeft…
LiveRecensies

Mauro Pawlowski presents Eternal Sunday Drive @ AB Club: Intiem en tegelijk groots

Na twintig jaar schuifelen tussen de Belpop-succesverhalen, brengt Mauro Pawlowski een album onder eigen naam uit. Zijn carrière begon als frontman van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.