Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OYESONO – “Jenna”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Half oktober waren we getuige van het eerste echte optreden van OYESONO, het nieuwe project van Jasper Maekelberg en Billie Leyers. Die eerste kennen we als Faces on TV en producer van onder meer Sylvie Kreusch en Baltazar. Die tweede kennen we voorlopig vooral als zus Ella en Olga Leyers, maar verdiepte zich ook al de afgelopen jaren enorm in muziek, zoals haar vader haar dat voordeed. Debuutsingle “Feel It Coming” deed het ons meteen warm krijgen en opvolger “Bad News First” deed onze dansbenen in actie schieten. Nu bijna een half jaar later is het tijd voor een derde single en die luistert naar de naam “Jenna”.

Dat OYESONO zich laat beïnvloeden door muziek uit andere delen van de wereld was al duidelijk na de zuiderse ritmes en fluitgeluiden op de eerste twee singles. “Jenna” is daar geen uitzondering en Maekelberg haalde zijn dwarsfluit nogmaals boven om de luisteraar te bezweren. De stem van Leyers staat opnieuw duidelijk meer in de schijnwerper dan die van haar partner en komt tijdens de vrij donkere strofes helemaal tot haar recht. Tijdens het refrein wordt die dan kracht bijgezet door Maekelberg waardoor het aanstekelijke refrein best krachtig over komt, zonder over de top te gaan. Het lied bevat opnieuw wat zwoele elementen en ondanks dat het ‘slechts’ drieënhalve minuut duurt voelt het toch aan als een lange tocht. “Jenna” is niet ons favoriete nummer dat het duo tot op heden heeft uitgebracht, maar wel een fijne toevoeging aan hun beperkte discografie.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1195 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OYESONO - "Gravity"

OYESONO mag bijna een eerste kaarsje uitblazen, al klinkt het project nog niet bij iedereen echt bekend in de oren. Bezielers zijn…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2023

Nadat we enkele weken terug al de twintig beste Belgische albums aan je voorstelden, wordt het tijd om ook de dertig beste…
LiveRecensies

Warhaus @ Nieuwe Nor: Zacht voor het hart

Een regenachtige, koude herfstavond doet nogal eens verlangen naar gezelschap en warmte. Het liefst gecombineerd met meeslepende muziek en een goed glas…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.