Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar – “Imouhar”

‘De Jimi Hendrix van de woestijn’ is een titel die je niet zomaar verdient, maar Mdou Moctar gaat er toch al enige tijd mee lopen. Bezieler Ahmoudou Madassane verovert namelijk al enige tijd vanuit het dorre Niger de hele wereld met zijn aanstekelijke desertrock, met Afrique Victime als voorlopig laatste wapenfeit. Daar komt nu verandering in, want komend voorjaar ligt met Funeral for Justice een nieuwe plaat in de winkelrekken, waarmee de band later dit jaar de wereld rondtrekt. Uit dat album kregen we recent nog eerste voorsmaakje “Funeral for Justice” te horen, nu is daar het minstens even epische “Imouhar”.

Doordat de band een jaar lang vastzat in de Verenigde Staten door een oorlog in zijn thuisland, zal de aankomende plaat richting een verzetsboodschap neigen, al uit Mdou Moctar zich met “Imouhar” vooral door meer dan vijf minuten lang riffs door onze gehoorkanalen te jagen. Terwijl we door de zang in het Tamasheq richting exotischere sferen worden gekatapulteerd, is het zowaar de gitaar die veelal de temperatuur doet stijgen. Madassane maakt zijn bijnaam binnen de kortste keren waar, het tempo ligt lekker hoog. En ondanks de vrij lange duur, slagen de Nigerezen erin om door die virtuositeit je letterlijk mee te zuigen in hun wereld, waardoor de tijd letterlijk voorbij vliegt. Mdou Moctar vlamt dus nog maar eens door onze gehoorkanalen met een steengoede single, maar blijft vooral doen waar het goed in is: zich amuseren en uitleven.

Funeral for Justice verschijnt op 3 mei. Mdou Moctar speelt deze zomer op Down The Rabbit Hole (7 juli),  in OLT Rivierenhof (26 augustus) en in Paradiso (28 augustus).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2144 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mdou Moctar – Funeral for Justice (★★★★): De woest in woestijn

Met Afrique Victime trapte Mdou Moctar in 2021 finaal de deur open naar mondiale bekendheid: het album werd opgepikt in menig eindejaarslijstje….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Funeral for Justice"

Nu de filmwereld opnieuw gefascineerd is door barre woestijnen en verzengende hittegolven dankzij het tweede deel van Dune, voelen we ons gereed…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.