Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar – “Funeral for Justice”

Nu de filmwereld opnieuw gefascineerd is door barre woestijnen en verzengende hittegolven dankzij het tweede deel van Dune, voelen we ons gereed voor elke zandstorm. Dat die zandstorm plotseling uit Niger komt aanwaaien, hadden we echter niet verwacht. Ahmoudou Madassane, ook bekend als ‘Dé rockster van de Sahara”, roept ons tot de orde. Met Afrique Victime heeft hij tijdens de coronaperiode een van de beste werken afgeleverd die ons deed verlangen naar het rijk van de vrijheid. Nu datzelfde rijk kreunt onder armoede, oorlog en het warme klimaat, krijgt de nieuwe muziek een veel strijdvaardiger karakter. Het zevende album, Funeral for Justice, is in de maak en lijkt een revolutionaire lente in te luiden.

De titeltrack begint namelijk met explosieve bluesriffs die meteen onze aandacht opeisen. Terwijl we het zand uit onze ogen wrijven, raken we door de psychedelische riffjes in een hypnose. De bezwerende Nigeriaanse teksten maken deze religieuze ervaring compleet. Alsof de duivel in zijn vingertoppen zit, gunt Madassane ons geen seconde rust. Elk nanomoment van de single is de gitaar actief aanwezig. De drums en bas dienen slechts ter ondersteuning, en zo blijft het geheel overeind. Voor luisteraars die dachten weg te kunnen soezen onder de naderende lentezon, zorgt Mdou Moctar voor het tegenovergestelde. “Funeral for Justice” zet ons stijf van de adrenaline, waardoor de zomer niet te lang meer op zich hoeft te laten wachten.

Het album Funeral for Justice verschijnt op 3 mei. Mdou Moctar speelt deze zomer op Down The Rabbit Hole (07/07),  in OLT Rivierenhof (26/08) en in Paradiso (28/08).

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mdou Moctar – Funeral for Justice (★★★★): De woest in woestijn

Met Afrique Victime trapte Mdou Moctar in 2021 finaal de deur open naar mondiale bekendheid: het album werd opgepikt in menig eindejaarslijstje….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mdou Moctar - "Imouhar"

‘De Jimi Hendrix van de woestijn’ is een titel die je niet zomaar verdient, maar Mdou Moctar gaat er toch al enige…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 3): Lekker blijven hangen

Het was mooi weer op de zaterdag, zo mooi dat de organisatie tegen de avond zelfs het bordje uitverkocht mocht bovenhalen. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.