Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sam Akpro – “Disposition”

Uit het zuiden van Londen rechtstreeks naar je gehoorkanaal: dat is Sam Akpro. De Brit was vorig jaar een van de ontdekkingen op The Great Escape, het belangrijkste showcasefestival van het Verenigd Koninkrijk. Ondertussen vond hij ook onderdak bij ANTI-Records en siert hij de affiches van Pitchfork Festival in Parijs, het mythische Outbreak Fest en het Rotterdamse Left of the Dial. Het gaat dus de goede richting uit voor de zanger en dan is een uitstekende nieuwe single meer dan mooi meegenomen.

Het is moeilijk om de vinger te leggen op wat Sam Akpro precies maakt en dat is ook op het veelzijdige “Disposition” het geval. Je kan het nummer onmogelijk in een bepaald hokje steken, al hoor je wel een aantal invloeden duidelijk doorschemeren, zoals bijvoorbeeld de groove van Talking Heads en de ruwheid Yves Tumor. Toch klinkt Akpro in heel wat fases van de song ook heel zweverig en genuanceerd, wat het weer tot een compleet andere ervaring maakt. “Disposition” klinkt op het eerste gehoor als een redelijk eenvoudig nummer, maar net daarin schuilt de complexiteit en gelaagdheid. Sam Akpro is een ruwe diamant die wat ons betreft gerust ruw mag blijven!

Sam Akpro staat in oktober op het Rotterdamse Left of the Dial.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2052 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nieuwe lading namen voor Left of the Dial met o.a. Crackups, Sam Akpro en Low Girl!

Ze zijn er dit jaar bijzonder vroeg bij bij Left of the Dial! Ruim zeven maanden voor er weer rondgedwaald kan worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.