Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Vlammen”

© CPU – Jan Van Hecke

‘In mijn hoofd, in mijn dromen’ weergalmt “Heimwee” al enige tijd. De terugkeer van Eefje de Visser was er een waar menig teder hart vol verwachting naar uitkeek, al moet langs de andere kant ook gezegd worden dat de naar Gent uitgeweken Nederlandse niet eens zo heel lang was weggeweest. Op het absolute einde van 2022 sloot ze in de Ancienne Belgique het hoofdstuk van haar Bitterzoet-verhaal af, een hoofdstuk dat ondanks alle perikelen eromheen haar toch wel de grootste successen tot nu toe opleverde. En nu is er dus meer. Wat precies, dat blijft, overigens net als de muziek van de zangeres, nog altijd verstopt in een bad vol mysterie. Maar met een reeks shows in het verschiet en een tweede single in de vorm van “Vlammen”, lijkt het erop dat het enkel nog maar wachten is op de witte rook.

Want waar “Vlammen” zijn, is vandaag Eefje de Visser. Niet per se in een totaal andere gedaante dan we haar kennen, maar daarom wederom niet minder betoverend. Een panfluit klinkt vanuit de verte, de zon komt begeleid door een goudblauwe lucht op in het noorden. ‘Over mijn wangen, daar rollen tranen van ons allemaal’, klinkt bijna hartverwarmend in het refrein, terwijl het geheel instrumentaal de rust in je hoofd omarmt. De samenzang met De Visser klinkt vertrouwd, waardoor “Vlammen” in se een haast letterlijke nieuwe start van eenzelfde soort hoofdstuk lijkt te vormen. ‘Ik zie ons dansen in de vlammen’ is misschien wel het stukje tekst dat het best bij de single past, want terwijl de wereld buiten in brand staat, is daar binnen altijd Eefje de Visser om te zeggen dat het altijd allemaal goedkomt.

Op donderdag 4 juli staat Eefje de Visser op Rock Werchter, daarna speelt ze ook op Down The Rabbit Hole. Dit najaar volgen op 8 en 9 november het Koninklijk Circus te Brussel, in Nederland is dat Paradiso op 6 en 7 november.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2184 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Gloeien"

Eefje de Visser bracht op 16 februari het mooie “Heimwee” uit en intussen weten we dat dat de slottrack zal zijn van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - “Uit Het Oog”

Ondanks dat recentste langspeler Bitterzoet al bijna vier jaar geleden het levenslicht zag, voelde het nooit alsof Eefje de Visser lange tijd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Heimwee"

Het is intussen ruim een jaar geleden dat Eefje de Visser in een afgeladen Ancienne Belgique het slotconcert van de Bitterzoet-tournee gaf….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.