Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser – “Heimwee”

© CPU – Jan Van Hecke

Het is intussen ruim een jaar geleden dat Eefje de Visser in een afgeladen Ancienne Belgique het slotconcert van de Bitterzoet-tournee gaf. Die langspeler is anno februari 2024 iets meer dan vier jaar oud en ondanks dat we tussendoor nog een ep’tje kregen met daarop enkele sterke nummers, groeide onze honger naar nieuw materiaal al een tijdje. De Nederlandse (die al een hele tijd met haar kroost in het Gentse vertoeft) komt nu naar buiten met het lied “Heimwee” en maakt zo een meer dan waardige comeback met een nummer dat ons doet beseffen waarom we ooit voor haar vielen.

Het nummer begint met Eefje de Vissers heldere stem en wat akoestisch gitaarwerk. Het klinkt engelachtig. Plotse gelaagde zang zorgt voor een eerste magische bries doorheen “Heimwee”. Het is een relatief rustig nummer, waarbij de productie echt ‘on point’ is. Tijdens het middelste deel krijgt het lied via die productie op een zachte manier een rijkere sound. Losbreken doet het echter nooit, maar op het einde zit er wel een klein hoogtepunt. Ergens blijven we een beetje wachten op de apotheose, al wordt op deze manier de rust en kalmte wel bewaard. “Heimwee” is dus niet Eefje de Vissers meest dynamische nummer, maar wel eentje om te koesteren voor haar puurheid.

Op donderdag 4 juli is Eefje de Visser te zien op Rock Werchter, wie weet met nog wat nieuwe muziek. Daarna speelt ze ook op Down The Rabbit Hole en enkele maanden later heeft ze een clubtournee doorheen Duitsland en Nederland. In België is ze te zien op 8 en 9 november in het Koninklijk Circus te Brussel. Meer informatie over al die data is te vinden via Eefjes website.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1195 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Eefje de Visser - "Vlammen"

‘In mijn hoofd, in mijn dromen’ weergalmt “Heimwee” al enige tijd. De terugkeer van Eefje de Visser was er een waar menig…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

België boven op Rock Werchter 2024 met o.a Brutus, J. Bernardt en BLUAI!

Het is de ‘Week van de Belgische Muziek’ en dat laat Rock Werchter niet onopgemerkt passeren. Vandaag voegt de organisatie immers een…
InstagramLiveRecensies

MEROL @ De Roma: Lichtpuntje na de duisternis

MEROL heeft er dan wel haar doorbraak aan te danken, ondertussen is ze al lang veel meer dan ‘die van “Lekker met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.