Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kublai Khan TX – “Low Tech”

© CPU – Peter Verstraeten

Het wachten op nieuwe muziek van Kublai Khan TX werd gekenmerkt door hints en teasers. Al bijna een jaar geleden vertrouwde frontman Matt Honeycutt ons live op het podium van de Trix toe dat de groep bezig was met nieuwe muziek. Ook tijdens hun recentste passage aan het Antwerpse poppodium kwam het onderwerp tussen neus en lippen voorbij, maar tot op heden werd er weinig daad bij het woord gevoegd. Gelukkig kwam daar vandaag met “Low Tech” verandering in.

Hoewel “Low Tech” zeker geen slecht nummer is, valt het op hoe bijzonder weinig vernieuwing in de song zit. Het lied volgt het standaard Kublai Khan TX-recept en klinkt eigenlijk precies zoals negentig procent van het wapenarsenaal van de band uit Sherman. De groep is nog altijd even boos als tijdens de rest van het materiaal, waarbij de herkenbare agressieve vocalen van Honeycutt en de krachtige energie die Kublai Khan TX kenmerken onmiskenbaar aanwezig zijn. Tot een nieuwe wending binnen de grenzen van hun stijl lijkt het niet te komen. Op zich niet al te erg, zo horen we immers de boze Texanen het liefst, maar toch had een net iets andere route ook een keer verfrissend geweest.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Death Lens - "Disturb The Peace"

Death Lens is een band afkomstig uit de buitenwijken van Oost-Los Angeles. De bandleden zijn opgegroeid als een minderheidsgroep die voortdurend te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.