Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Nothing But Thieves – “Time :: Fate :: Karma :: God” & “Pure You”

© CPU – Senne Houben

Vorig jaar nog bracht Nothing But Thieves zijn vijfde langspeler Dead Club City uit. Voor wie daar niet genoeg van kon krijgen, hebben we goed nieuws. Vandaag verschijnt namelijk de deluxeversie van het album. Naast een stripped versie van “Tomorrow Is Closed” en “Overcome”, die voordien al live te horen waren, krijgen we vandaag ook twee nieuwe nummers voor de kiezen. Met “Time :: Fate :: Karma :: God” en “Pure You” wordt ons een nieuw deel van hun fictieve Dead Club City-wereld gepresenteerd. We noemen het expres een nieuw deel en geen afsluiter, want de band vertelde eerder al dat hij niet klaar is om het DCC-hoofdstuk volledig af te ronden. Wat de leden daar precies mee bedoelen blijft nog even onduidelijk, maar voor nu eerst twee nieuwe singles.

“Time :: Fate :: Karma :: God” voelt even aan als een reis terug in de tijd naar de beginjaren van Nothing But Thieves. De gitaren vliegen namelijk vanaf de eerste seconde al rond ons hoofd en die trend wordt doorheen het hele nummer voortgezet. Een strakke drumbeat zorgt ervoor dat we bijna spontaan beginnen airdrummen. Tussen alle rockelementen door wordt nog steeds een plekje vrijgehouden voor enkele synths, al blijven die wel grotendeels op de achtergrond. De meeslepende manier waarop Conor Mason de teksten zingt, zorgt ervoor dat we volledig meegesleurd worden doorheen het nummer. Een effect op zijn stem zorgt nog net voor dat extra ruige kantje en de perfecte samenvloeiing tussen instrumentatie en vocalen. Menig Nothing But Thieves-fan zal het er mee eens zijn dat we de Britten hier op hun best horen: met snedige rockgitaren en vooral extreem catchy.

Wie na “Time :: Fate :: Karma :: God” even nood heeft aan rust, krijgt die meteen voorgeschoteld. “Pure You” start als een traag en ingetogen nummer waarin alle aandacht naar Masons krachtige vocalen gaat. Op de achtergrond bouwt de instrumentatie echter beetje bij beetje op tot een absolute climax. Er ontstaat een bombastisch, maar nog steeds rustig einde, dat van “Pure You” de perfecte rockbalade maakt. De mannen slagen erin een rustmoment op het album te creëren zonder alle rockelementen achterwege te moeten laten. Misschien kan de song ons op plaat nog niet honderd procent bekoren, maar live zal “Pure You” hoogstwaarschijnlijk voor een euforisch moment in de set zorgen.

Op zaterdag 6 juli staat Nothing But Thieves op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Friday Pilots Club - "We Don't Wanna Talk"

De Amerikaanse band Friday Pilots Club draait al mee sinds 2017, maar van een debuutalbum was al die tijd geen sprake. Na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - "You've Got The Nerve"

Men durft tegenwoordig al eens zeggen dat echte rock-’n-roll uitgestorven is, maar gelukkig zijn er bands zoals Bad Nerves die ons het…
InstagramLiveRecensies

Nothing But Thieves @ Lotto Arena: Niets dan dansbare rock

De kans dat je de Britse band Nothing But Thieves al eens live hebt gezien of in de verte op een festival…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.