Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marathon – “Mind”

Goed nieuws voor de minder sportievelingen onder ons: sinds enige tijd bestaat er ook een Marathon waarvoor je niet per se uit je zetel moet komen. En toch zal de band er alles aan doen om daar verandering in te brengen. Het drietal uit het Amsterdamse slaagt er namelijk al enige tijd in om furore te maken met haar mix van (post)punk en shoegaze, en dat lukt binnen de landsgrenzen al aardig. Nu wordt het echter stilletjes aan tijd voor het buitenland, dus dringt een nieuw project zich op. Precieze details zijn er nog niet, maar recentste single “Fire” krijgt vandaag wel al een opvolger in de vorm van “Mind”.

Die korte songtitel staat ook vandaag niet voor een vluchtig nummertje, want de nieuwste creatie van Marathon is er wederom eentje die er stevig inhakt. Dat gebeurt vrijwel al vanaf seconde één, want de Nederlanders vuren meteen een stevige dosis riffs op je gehoorkanalen af. Eenmaal de storm afneemt, kiest het drietal voor een ietwat donkerdere kant, al zorgt ook dat ervoor dat je permanent het gevoel krijgt dat het gevaar altijd kan losbarsten. Dat gebeurt bijgevolg te pas en te onpas, want onder het bevel van het zinnetje ‘What’s on your mind?’ worden onze trommelvliezen meermaals op de proef gesteld. Dat overigens op een uiterst intense manier, waardoor “Mind” opnieuw een binnenkomer van jewelste is. Marathon zet zich bijgevolg nog maar eens op de kaart.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2144 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AFF vult line-up aan met o.a. The Bony King Of Nowhere, Lifeguard en Marathon

Wie dacht dat dertien een ongeluksgetal is, krijgt vandaag ongelijk. Na de vijf reeds bekendgemaakte namen, maakt AFF haar optelsom verder af…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marathon - "Fire"

In thuisland Nederland is Marathon al even een dingetje, maar nu lijkt de energie van de shoegaze-/postpunkband uit het Amsterdamse ook over…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.