Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marathon – “Fire”

In thuisland Nederland is Marathon al even een dingetje, maar nu lijkt de energie van de shoegaze-/postpunkband uit het Amsterdamse ook over de landgrenzen heen aardschokjes te veroorzaken. Dat is kwalitatief gezien namelijk meer dan terecht, al is het veelal op vlak van livegebeuren dat de Nederlanders ervoor zorgen dat de bandnaam over de tongen gaat: er staan namelijk nog maar zes (nu zeven) nummers op de discografie. 2024 belooft met andere woorden een spannend jaar te worden voor Marathon, te beginnen met de release van het nieuwe “Fire”.

Met zijn eerste release van het jaar scheurt Marathon dan ook alles voor iets langer dan drie minuten aan flarden. Dat begint al van bij de eerste seconde, want de riffs vliegen je meteen verschroeiend om de oren. Toch is het vooral de combinatie met het melodische die het ‘m doet bij de band; “Fire” wordt op die manier een soort eb- en vloedwisseling van ruigere indierock en verschroeiende postpunk. De lijm die dat alles samenhoudt, blijkt de intense stem van frontman Eric ten Bos te zijn, die er zowat permanent in slaagt furieus en nonchalant tegelijkertijd te klinken. “Fire” zet de kwaliteit die Marathon aflevert bij deze dus nog maar eens in de verf, want de band vlamt gewoon lekker door én blijft verrassen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2177 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FeaturesFestivalnieuwsWedstrijden

Ontdek de line-up van WeitjeRock en win tickets!

Over drie maanden is het zover: de IJzendijkse polder wordt opnieuw de festivalweide van WeitjeRock. Het Zeeuwse festival verrast al jaar en…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

AFF vult line-up aan met o.a. The Bony King Of Nowhere, Lifeguard en Marathon

Wie dacht dat dertien een ongeluksgetal is, krijgt vandaag ongelijk. Na de vijf reeds bekendgemaakte namen, maakt AFF haar optelsom verder af…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Marathon - "Mind"

Goed nieuws voor de minder sportievelingen onder ons: sinds enige tijd bestaat er ook een Marathon waarvoor je niet per se uit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.