Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes – “Dirk Neukt Het Systeem”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Heideroojes weet van geen ophouden. Was de band een paar jaar geleden nog dood, begon het toch weer een beetje te kriebelen en de reünies volgden elkaar in snel tempo op. Ons hoor je niet klagen, want live blijft het kwartet uit het Nederlandse Horst een natuurkracht om rekening met te houden. Wie hen aan het werk wil zien heeft slechts enkele mogelijkheden dit jaar. De eerste show spelen ze op Paaspop en hun jaar wordt (voorlopig?) al afgesloten op Alcatraz op 10 augustus.

Op nieuwe muziek zitten de fans niet echt meer te wachten, maar dat weerhoudt Heideroosjes niet om af en toe de frustraties los te laten. “Blijven Schreeuwen“, dat een paar weken geleden verscheen, was een herkenbare Roosjes-nummer waar zanger Marco Roelofs als vanouds tegen alles en iedereen rebelleerde. “Dirk Neukt Het Systeem” is niet anders. De titel dekt de lading en klaagt, zoals het een echte punksong betaamt, de problemen in de maatschappij aan. Muzikaal speelt deze single in het vertrouwde terrein van de Nederlandse punkers. Waar veel punkbands teren op hun oude discografie kan je Heideroosjes niet verwijten dat ze tegen de schenen van de politiekers blijven stampen.

Een nieuw album staat niet gepland, maar wie Heideroosjes aan het werk wil zien kan onder andere terecht op Punx In the Pit, Rock Zottegem, Boerenrock en op de afscheidsshow van NOFX in Eindhoven.

Facebook / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Blijven Schreeuwen"

Al vijfendertig jaar lang schudt Heideroosjes de Nederlandse, en bij uitbreiding de Belgische, muziekscene op met zijn punkrock. Het viertal, aangevoerd door…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Heideroosjes, Danko Jones en Fleddy Melculy naar Alcatraz 2024

De Sint is vandaag in het land en is ook gul met festivalnamen. Alcatraz Open Air 2024 verwent de brave festivalgangers met…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.