Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes – “Blijven Schreeuwen”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Al vijfendertig jaar lang schudt Heideroosjes de Nederlandse, en bij uitbreiding de Belgische, muziekscene op met zijn punkrock. Het viertal, aangevoerd door brulboei Marco Roelofs, blijft trouw aan zijn roots en maakt van dit jubileum een groot feest. Met scherpe teksten, rauwe energie en een rebelse attitude heeft de band een stevige reputatie opgebouwd. Frontman Marco Roelofs, de stem van Heideroosjes, laat zien dat hun band sterker is dan veel huwelijken. Daarom vieren ze dit jaar met allerlei activiteiten, van concerten op zomerfestivals tot nieuwe nummers en zelfs een eigen bier. Over drie weken volgt een tweede single, getiteld “Dirk neukt het systeem”. Heideroosjes is meer dan een band; het is een instituut, een symbool van opstandigheid en creativiteit in de Nederlandstalige muziekwereld.

De nieuwste creatie van Heideroosjes heet “Blijven Schreeuwen”. Die titel dekt eigenlijk de volledige lading. De song is knallende punkrock, vol maatschappijkritiek en jeugdige opstandigheid. De riffs snijden door de lucht, de drums zetten een opzwepend ritme neer dat vraagt om een wilde moshpit. De teksten, zoals altijd vol scherpe observaties van het dagelijkse leven, worden met vuur en passie gezongen door Roelofs, die geen compromis sluit in zijn overtuiging. “Blijven Schreeuwen” is niet zomaar een nummer; het is een statement, een oproep tot actie in een wereld die steeds meer in slaap lijkt te vallen. De Roosjes doen al vijfendertig jaar niks anders dan die kritiek de wereld in blazen. Deze “Blijven Schreeuwen” is dan misschien niet de meest vernieuwende song, de relevantie is misschien wel belangrijker dan tevoren.

Heideroosjes speelt enkele shows in België en Nederland binnenkort. Je kan hen gaan zien op Paaspop en Punx In The Pit. Meerder tourdata vind je hier.

Facebook / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Dirk Neukt Het Systeem"

Heideroojes weet van geen ophouden. Was de band een paar jaar geleden nog dood, begon het toch weer een beetje te kriebelen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Heideroosjes, Danko Jones en Fleddy Melculy naar Alcatraz 2024

De Sint is vandaag in het land en is ook gul met festivalnamen. Alcatraz Open Air 2024 verwent de brave festivalgangers met…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.