FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Onder andere Heideroosjes, Danko Jones en Fleddy Melculy naar Alcatraz 2024

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Sint is vandaag in het land en is ook gul met festivalnamen. Alcatraz Open Air 2024 verwent de brave festivalgangers met een diverse worp klinkende namen. Sinds de reünie moesten we veel moeite doen om Heideroosjes te ontlopen. Dat zal volgend jaar niet anders zijn want de Nederlandse pretpunkers vieren dan hun 35ste verjaardag. Verder wordt Nederland vertegenwoordigd door de retrorockers van Vengeance. Langs Belgische zijde viert Bizkit Park zijn tiende verjaardag en wordt het vergezeld door Fleddy Melculy en HIPPOTRAKTOR. Van de internationale acts staat Danko Jones reeds 25 jaar garant voor goede hardrock terwijl D.R.I (Dirty Rotten Imbeciles) gericht is naar de oldschool crossoverfans. Ook dit jaar tekent Alcatraz voor een primeur en haalt ze de thrashers van Sacrifice exclusief naar Europa. Ankor, Pig Destroyer en Rituals of the Dead Hand sluiten het rijtje af. Alle 89 namen staan alfabetisch onderaan het artikel.

Alcatraz Open Air gaat volgend jaar door van 9 t.e.m. 11 augustus. Meer info vind je op de website.

Aborted – After the Burial – Amon Amarth  – Ankor – Architects –  Armored Saint – Audrey Horne – Beast in Black – Bizkit Park Bodysnatcher – Brant Bjork – Carach Angren – Channel Zero – Cirith Ungol – Cobra The Impaler – Conan – Crippled Black Phoenix – Cro-Mags – Clutch – Cradle of Filth – Cut Throath – Cyclone – Danko Jones – Dark Tranquillity – Dokken – D.R.I. – Eclipse – Epica – Emmure – Eternal Champion – Europe – Exumer – Exodus – Fen – Feuerschwanz – Finntroll – Fleddy Melculy – Green Lung – Hatebreed – Heathen – HIPPOTRAKTOR – Hirax – Jinjer – Korpiklaani – Left to Die – Legion of the Damned Life Of Agony – Lord Of The Lost – Madball – Marduk – Massacre – Massive Wagons – Malevolence – MANTAH – Mayhem – Mental Cruelty – Misery Index – Monkey3 – Orden Ogan – Opeth – Orange Goblin – Paradise Lost – Pig Destroyer – Pro-Pain – Raven – Rituals of the Dead HandSacrifice – Sadus – Satyricon – Saxon – Septic Flesh – Skeletal Remains – Soil Benediction – Spiritbox – Terrorizer – Testament – The Casualties – The Lucifer Principle – The Night Flight Orchestra – The Ocean – Thronehammer – Truckfighters – Uada – Unto Others – Vengeance – Watain – Whitechapel – 1000 Mods

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Heideroosjes - "Blijven Schreeuwen"

Al vijfendertig jaar lang schudt Heideroosjes de Nederlandse, en bij uitbreiding de Belgische, muziekscene op met zijn punkrock. Het viertal, aangevoerd door…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Alcatraz komt met dagindeling en een heleboel Belgische acts

Terwijl andere festivals overschakelen naar winterslaap, doet Alcatraz nog een laatste effort om de ticketverkoop te boosten. Het is geen geheim dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.