Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mount Kimbie – “Empty And Silent” (feat. King Krule)

© Bolade Banjo

Mount Kimbie probeerde ons in 2022 nog te versieren met het dubbelalbum MK 3.5: Die Cuts | City Planning; een tweeluik vol samenwerkingen en experiment en met verborgen pareltjes voor wie de langspeler voldoende aandacht schonk. Zo’n dikke maand geleden zag de single “Fishbrain” voor het eerst het daglicht, het ideale excuus om aan te kondigen dat het nieuwe album The Sunset Violent op 5 april hetzelfde zou doen. Van dat album verschijnt vandaag “Empty And Silent”, een featuring met King Krule, en dat is zeker geen eerste gezamenlijke muzikale baby.

“Empty And Silent” neemt rustig de tijd om op gang te komen. Starten doet het nummer met synthesizers die weggeplukt lijken uit een of andere sciencefictionfilm over buitenaards leven. Stilletjes aan treden de drums vanuit de verte in de voorgrond en kleurt King Krules rauwe baritonstem de overgebleven leegtes in. Het tempo gaat gestaag de hoogte in om daarna een soort mini-ontploffing te bereiken, waar meerstemmige zang en de gitaar de spotlights opeisen. “Empty And Silent” klinkt als een zes minutenlange knipoog naar Joy Division, maar is bovenal een vet indierocknummer.

The Sunset Violent verschijnt op 5 april. Op 2 mei komt Mount Kimbie naar Brussel tijdens Les Nuits Botanique. De Londenaars nemen er voor de gelegenheid intrek in de Hallen van Schaarbeek, tezamen met John Glacier en Lauren Auder.

Mount Kimbie: Facebook / Instagram / X (Twitter)
King Krule: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

66 posts

About author
Vrienden noemen me 'Boh'
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Mount Kimbie @ Halles de Schaerbeek: Met het hoofd in de mist

Het was weer een tijdje geleden dat we Mount Kimbie in ons land aan het werk konden zien. Wat in 2008 begon…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.