Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walt Disco – “You Make Me Feel So Dumb”

© CPU – Peter Verstraeten

Wat een schitterende naam voor een band is het: Walt Disco. De band uit Glasgow bracht in 2022 reeds de langspeler Unlearning uit, een plaat die vooral heel vol klonk omdat veel muziekstijlen door elkaar werden gemengd tot een cocktail van schoonheid. Disco, glamrock, new wave, een beetje gothic zelfs en nog veel meer. Hun vorige single “Pearl” was eerder prachtig afgelikte muzak, waarmee we bedoelen dat de muziek heel knap en subtiel gespeeld en opgenomen werd. Nu komt daar de nieuwe single, “You Make Me Feel So Dumb”, uit, en dit is meer van hetzelfde moois, maar toch weer een paar tellen anders!

Een paar eenvoudige, geraffineerde pianotoetsen en een genuanceerde gitaaraanslag zorgen voor een bijna rustiek, pittoresk gevoel. De stem van James Potter draait als een roodfluwelen dekentje rond het skelet van de nieuwe song. Potter zingt zoals Bryan Ferry dat doet op “Avalon” of David Bowie deed op “Sorrow“. “You Make Me Feel So Dumb” is een dansbare song, maar dan wel een dans van de man in een smoking en de vrouw in een elegant avondkleed. Brillantine om de haren achterover te strijken, een sigaret van Pall Mall met verlengstuk voor de man. Stiletto’s en nylonkousen van lycra met een fijnzinnige, zwarte streep op de slanke kuiten van de vrouw. De setting is een chique, glorieus hotel dat vijf sterren draagt, en gelegen is in het midden van een bruisende metropool. Op het einde van de song komt er nog een gepaste melodie op de sax bij en de band leidt de dans uit met een fijngevoelig, kort coda.

Op 14 juni brengt Walt Disco de nieuwe lp The Warping uit. Na deze twee heel knappe singles kijken we nu al geboeid uit naar het vervolg. We geven graag nog even mee dat de clip van de nieuwe single een klein, modern sprookje lijkt.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walt Disco - "Jocelyn"

Walt Disco uit Glasgow baant zich bedaard een weg naar de nieuwe lp die zal uitkomen op 14 juni. Met “Pearl” en…
InstagramLiveRecensies

Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD) @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Half mens, half machine

Orchestral Manoeuvres in the Dark, bekend als OMD, leidde het grensverleggende pionierswerk van Kraftwerk in de jaren ’80. Zoals we vorige week…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walt Disco - "Pearl"

Walt Disco is een eclectisch sextet uit Glasgow, Schotland. De band is onmogelijk in een of ander hoekje te duwen. Dat bewijst…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.