Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walt Disco – “Pearl”

© CPU – Stijn Verbruggen

Walt Disco is een eclectisch sextet uit Glasgow, Schotland. De band is onmogelijk in een of ander hoekje te duwen. Dat bewijst hun eerste langspeler Unlearning uit 2022 vol overgave . De ene song is pure Devo, de andere song is Arcade Fire. Een volgend nummer is vlekkeloze Depeche Mode om dan weer een muzikale bocht te nemen naar The Fields Of The Nephilim. En toch zijn alle songs gewoon voortreffelijk vintage Walt Disco. Walt Disco is een heel flamboyant combo dat gewoon graag van héél veel verschillende walletjes snoept. Daar komt nu de nieuwe single “Pearl” bij en deze song is weer van een heel andere orde.

James Potter zit in een stemmenspectrum waarbij Anohni en David Bowie volledig links uithangen en David Byrne en Stuart Staples onverdeeld rechts. Netjes in het midden staat James Potter gepositioneerd. Het cliché van de fluwelen stem zit de zanger als gegoten. “Pearl” begint met een croonende James Potter en een pianostukje van enkele fijngevoelige noten. Het gekke is echter dat de piano een instrumentje lijkt dat kinderen kunnen winnen aan het eendjeskraam op de kermis. De drums komen over als een stel naast en op elkaar gestapelde potjes van Tupperware, maar deze gereedschapskoffer van instrumenten werkt onvervalst perfect. Daar komt een laagje sprankelend vernis boven in de vorm van een slidegitaar. Tel daarbij de samenzang van de hele band en er gebeurt iets magisch. Die betovering heet dus “Pearl”.

“Pearl” is de eerste single van wat hopelijk heel snel een nieuwe, volwaardige langspeelplaat zal worden. De band toert tot eind maart rond met Orchestral Manoeuvres In The Dark. Op 15 februari verzorgt Walt Disco het voorprogramma van O.M.D. in een uitverkocht Koninklijk Circus.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walt Disco - "Jocelyn"

Walt Disco uit Glasgow baant zich bedaard een weg naar de nieuwe lp die zal uitkomen op 14 juni. Met “Pearl” en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Walt Disco - "You Make Me Feel So Dumb"

Wat een schitterende naam voor een band is het: Walt Disco. De band uit Glasgow bracht in 2022 reeds de langspeler Unlearning uit,…
InstagramLiveRecensies

Orchestral Manoeuvres in the Dark (OMD) @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Half mens, half machine

Orchestral Manoeuvres in the Dark, bekend als OMD, leidde het grensverleggende pionierswerk van Kraftwerk in de jaren ’80. Zoals we vorige week…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.