Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laufey – “Goddess”

© CPU – Jan Van Hecke

Belgische fans van Laufey worden op hun wenken bediend. De jazzartieste stond afgelopen zomer op Gent Jazz (en deelde die dag de affiche met niemand minder dan Norah Jones én Mavis Staples), stond zopas nog maar in La Madeleine en staat komende zomer opnieuw op Gent Jazz. De IJslandse artieste bracht in september haar tweede langspeler uit en die valt dus duidelijk in de smaak, zij het met wat hulp van TikTok. Naast populariteit mogen we ook het begrip kwaliteit in de mond nemen gezien Laufey recentelijk een Grammy ontving.

Tijdens haar show in La Madeleine sloot Laufey de avond af met een nummer dat ze nog nooit eerder speelde en nu alsnog ze uitbrengt. “Goddess” start als een oase van rust in de typische stijl van Laufey. Het voelt wat filmisch aan en zeker eens een hoop extra instrumenten de zang extra kracht bij zetten ontstaat er een euforisch gevoel met de nodige portie drama. Laufey opent haar nieuw nummer op een rustige manier en weet ons helemaal te betoveren op die manier. Door op het einde verrassend uit de hoek te komen weet ze bovendien een blijvendere indruk te maken.

Op zaterdag 13 juli deelt Laufey de affiche van Gent Jazz met o.a. Birdy en Reinel Bakole.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1210 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
InstagramLiveRecensies

Laufey @ La Madeleine: Prinses van de hedendaagse jazz

‘Wat Taylor Swift deed voor country en pop, wil ik doen voor jazz’; dat is de ambitie van de IJslandse singer-songwriter Laufey….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Birdy, Laufey, Rodrigo y Gabriela en meer naar Gent Jazz!

We keken met aankondigingen van Bill Frisell Trio, Diana Krall, Jamie Cullum, Patrick Bruel en AIR al uit naar de volgende namedrop van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.