Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman – “Radiosoul”

© BLACKSOCKS

De Britse Alfie Templeman kondigde even geleden op Instagram al aan dat er heel wat nieuwe muziek zat aan te komen, en hij houdt zich duidelijk aan zijn woord. Een maand na de release van zijn vorige single “Eyes Wide Shut”, gooit Templeman ons enhousiast al een nieuw nummer toe. Na het ietwat chaotisch enthousiaste “Eyes Wide Shut” gaan we op deze nieuwe worp een iets meer ontspannen en volwassen tour op. De single is trouwens niet het enige nieuws over nieuwe muziek, want Templeman kondigt meteen ook een gelijknamig nieuw album aan. Radiosoul zal op 7 juni verschijnen.

Was “Eyes Wide Shut” het oppeppende ochtendgloren, dan is “Radiosoul” de gloeiende late namiddagzon. Templemans zachte falsetto krijgt op “Radiosoul” versterking van een zwoel en soulvol gitaarspel, dat het hele nummer lang de aandacht opeist. Het nummer heeft zijn titel duidelijk niet gestolen. Het ontspannende gevoel is compleet als even later ook enkele blazers subtiel uit de schaduw kruipen en de ondergaande zonnegloed opeisen. De single krijgt in zijn staart nog wat psychedelische prikkels toegediend, die het als geheel mooi afronden. “Radiosoul” klinkt in zijn afwerking net dat tikkeltje volwassener dan andere Templeman nummers, maar gelukkig blijft de Brit wel opnieuw trouw aan zijn gekende zonnige oorwurmrecept. Na een eerste luisterbeurt blijft het refrein gegarandeerd nog enkele keren nazinderen.

Alfie Templemans nieuwe album Radiosoul verschijnt op 7 juni.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Hello Lonely"

Voor muziek die dezelfde warmte als de zon uitstraalt, moeten we bij Alfie Templeman zijn. Met nummers als “Happiness In Liquid Form”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Eyes Wide Shut"

Een klein jaar geleden bewees Alfie Templeman met zijn debuutplaat Mellow Moon dat hij niet langer een jongen was, maar gegroeid was…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Alfie Templeman - Mellow Moon (★★★): Kleine jongens worden groot

We zouden het bijna vergeten nu we weer zorgeloos naar concerten kunnen en zonder restricties op café mogen, maar niet heel lang…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.