Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman – “Eyes Wide Shut”

© Lillie Eiger

Een klein jaar geleden bewees Alfie Templeman met zijn debuutplaat Mellow Moon dat hij niet langer een jongen was, maar gegroeid was tot een ware man. Een beetje zoals Pinokkio, alleen kunnen we Templeman er nooit van beschuldigen houterig te zijn. De jonge twintiger is al een vijftal jaar op onze radar, wat wil zeggen dat we hem letterlijk groot zagen worden. Klaar voor dat stapje verder moet de indiepopsinger-songwriter gedacht hebben, want met “Eyes Wide Open” is hij klaar om volle vaart vooruit voor die tweede langspeler te gaan.

“Eyes Wide Open” vliegt meteen met de deur in huis en de groovy beats nemen de bovenhand. De bas en elektrische gitaar vormen samen met de fijne vocals van Templeman voor een vrolijk dansbaar geheel waarbij je onmogelijk stil kan staan. De afwisseling tussen hoge en lage vocals zorgt ervoor dat er voldoende variatie is en het niet verveelt. Hoewel het allemaal heel leuk en vrolijk klinkt, moeten we ook eerlijk zijn dat het niet bijster origineel is en je het gevoel hebt een hele resem andere nummers doorheen de song te horen. Afsluiten doet Templeman wel met een zeer fijne gitaarsolo die lekker in de oren klinkt. Niettemin is het een fijne single voor de start van het nieuwe jaar en hopelijk ook een nieuw album?

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

148 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Radiosoul"

De Britse Alfie Templeman kondigde even geleden op Instagram al aan dat er heel wat nieuwe muziek zat aan te komen, en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Alfie Templeman - Mellow Moon (★★★): Kleine jongens worden groot

We zouden het bijna vergeten nu we weer zorgeloos naar concerten kunnen en zonder restricties op café mogen, maar niet heel lang…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alfie Templeman - "Colour Me Blue"

Alfie Templeman is druk bezig met de voorbereiding op de release van zijn aanstaande debuutalbum, Mellow Moon. Eind vorige maand reisde de Engelse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.