FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Nile Rodgers, DJ Shadow, André 3000, The Cinematic Orchestra en veel meer namen voor Gent Jazz

© CPU – Peter Verstraeten

Elk jaar puzzelt Gent Jazz aan een mooie line-up en dit jaar is dat niet anders. Eerder aangekondigde kleppers als Air, Diana Krall en Bridy komen vandaag is goed gezelschap te staan van namen van zowel nationale als internationale bodem. We gunnen jullie een blik op de aangevulde line-up beginnende met openingsdag 5 juli. Die vrijdag kregen we al Diana Krall te zien, maar ook Wajdi Riahi Trio, Ottla (een achtkoppige band die het met vier komt doen) en Trombone Ensemble Nabou Claerhout zullen er die dag te zien zijn. Anohni and the Johnsons blijft voorlopig de enige naam op zaterdag, maar op zondag konden we ons al verwachten aan Jammie Cullum en Gabriel Rios, nu in het gezelschap van Unfinished Business (die graag improviseert) en Edmund November (die hun debuutplaat voorstelt). Diezelfde avond duikt Jo Hermans in ‘The Great Belgian Songbook’.

Alexis Ffrench zakt met zijn soulvolle piano op 10 juli af naar het festival en de dag erna wordt aangevuld met Jeroen Van Herzeele & Stéphane Galland Duo en James Brandon Lewis Trio. Op 12 juli mogen we met André 3000 nog een grote naam verwachten op Gentse bodem. De rapper stelt er zijn door new age en ambient jazz geïnspireerde album voor en ook pianist Alfa Mist zal die dag op Gent Jazz te spotten zijn. De dag nadien worden Laufey en Birdy vergezeld door De Nieuwe Lichting finaliste Reinel Bakole, Iniko en Dushime.

Lee Ritenour & Dave Grusin, Azmari, en Nicolas Mortelmans Quartet mogen we dan weer verwachten op 14 juli. Nile Rodgers & CHIC zal de dag erna de tent op stelten zetten met talloze hits waarbij meezingen en wat dansen niet minder dan verwacht worden. Dansen kan die dag ook met Bolis Pupul die zijn soloplaat komt voorstellen.

Dat Air naar Gent Jazz komt zal de organisatie geweten hebben, want het Franse duo komt hun debuutplaat niet één maar twee keer voorstellen voor een uitverkochte tent. DJ Shadow zal beide dagen ook van de partij zijn en op 18 juli vullen popduo Young Gun Silver Fox, Sungazer, pianist Dorian Dumon en betoverende Ão de affiche aan. De dag erna komen Tsar B, Aili en Loverman de boel op stelten zetten met hun heel dansbare (of in het geval van Loverman: ingetogen) muziek.

Nóg meer goed nieuws voor de liefhebbers van Gent Jazz en dat in de vorm van Melanie De Biasio, die deze week verschillende optredens in Gent en Antwerpen tot een goed einde brengt. Op 20 juli zal zij te zien zijn met The Cinematic Orchestra die de legendarische film Man with a Movie Camera uit 1929 van visionair Dziga Vertov van muziek zal voorzien.

Voor de volledige line-up kunt u kijken op de website van Gent Jazz. Daar is er ook meer informatie te vinden.

1203 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Birdy, Laufey, Rodrigo y Gabriela en meer naar Gent Jazz!

We keken met aankondigingen van Bill Frisell Trio, Diana Krall, Jamie Cullum, Patrick Bruel en AIR al uit naar de volgende namedrop van…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Diana Krall, AIR, Patrick Bruel en meer naar Gent Jazz!

Vorig jaar sloegen we nog een kreet van opluchting toen we te horen kregen dat Gent Jazz van de dood gered werd…
InstagramLiveRecensies

Stavroz, Nils Frahm, Portico Quartet & Alina Bzhezhinska @ Gent Jazz: Instrumentale hoogmis

Gent Jazz wist de afgelopen dagen al te scoren met onder meer de indrukwekkende stem van Gregory Porter, de hemelse zang van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.