Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice – “Incognito”

© CPU – Nathan Dobbelaere

‘We are your friends’, klonk het bijna twintig jaar geleden bij Justice, en die vrienden brengen binnenkort eindelijk nog eens een nieuw album uit. Na het succes van Woman en diens bijbehorende tour en escapades, bracht de ene helft van het duo, Gaspard Augé, de soloplaat Escapades uit. Acht lange jaren gingen voorbij, maar dan was daar een paar weken geleden plots een splinternieuwe dubbelsingle. “One Night/All Night” werd een toegankelijke en herkenbare samenwerking met niemand minder dan Tame Impala en ook op B-kantje “Generator” trokken de Fransen nog eens alle registers open. Hyperdrama belooft met andere woorden dus al cool te gaan klinken, zeker nu we daar ook deze “Incognito” bij krijgen.

Zoals wel vaker is ook vandaag niets wat het lijkt bij Justice, want na een ietwat dramatische en spacey intro trekken de Fransen de teugels plots stevig aan. Ze pikken namelijk de draad weer op waar ze die bij Woman hadden laten liggen, hetzij zelfs ietsje vettiger. Glitches vliegen langs alle kanten je oren binnen, terwijl de beats steviger en steviger je gehoorkanalen in worden gepompt. Het duo doet met andere woorden waar het bekend om staat, want “Incognito” lijkt na een paar minuten luisteren al perfect op te gaan in de discografie van de groep. De vier minuten durende single vliegt voorbij voor je het goed en wel beseft, al is het achteraf ook nog wel de Daft Punk-achtige outro die plotsklaps stopt die ons wel nieuwsgierig maakt naar hoe de song zijn plek zal opeisen op de plaat. Maar voor nu heeft Justice wel gewoon weer een erg degelijke single afgeleverd.

Hyperdrama verschijnt op 26 april. Op zondag 9 juni staat Justice op Best Kept Secret, op zondag 21 juli staat het duo op Dour.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "Saturnine" (feat. Miguel)

Hyperdrama begint steeds meer vorm te krijgen. Justice is namelijk al sinds begin dit jaar singles aan het uitbrengen in de aanloop naar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice - "One Night/All Night" (feat. Tame Impala) & “Generator”

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.