Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justice – “One Night/All Night” (feat. Tame Impala) & “Generator”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat Justice eind vorig jaar al opdook op heel wat festivalposters deed het beste vermoeden voor 2024, en zo geschiet nu ook. Het Franse danceduo komt vandaag voor het eerst sinds het bijna achtjarige(!) Woman nog eens met nieuwe muziek op de proppen, maar dat goede nieuws komt zeker niet alleen. Menig indieliefhebbend hartje zal namelijk ongetwijfeld sneller gaan slaan als het ziet dat een van de twee singles, “One Night/All Night”, een samenwerking is met Tame Impala. Een terugkeer door de grote poort dus, want het moet gezegd dat het tussendoortje in de vorm van Gaspard Augés Escapades de leegte die de groep achterliet niet meteen kon opvullen. Gelukkig ziet het ernaar uit dat deze nieuwste creaties de concurrentie wél kan aangaan met hits als “D.A.N.C.E”, “We Are Your Friends” en “Genesis”. Dat belooft voor de release van Hyperdrama komend voorjaar!

“One Night/All Night” brengt namelijk het allerbeste van twee werelden tot één fantastisch geheel. Het is namelijk de combinatie van de bombastische elektronica met de psychedelische sound en het herkenbare stemgeluid van Kevin Parker, die zorgt voor een trip langs de krochten van de indietronicawereld. Het coole aan de samenwerking is echter dat de drie zowel de donkere als de lichte aspecten van hun sounds door elkaar laten vloeien. Terwijl die eerste voor een pompeuze indruk zorgen, gaat het er even later weer eerder dromerig aan toe dankzij een zwoel basgitaartje. Toch zijn het met name de momenten waarop er plankgas gegeven wordt dat “One Night/All Night” werkelijk omverblaast.

“Generator” is dan weer meer dan zomaar een B-kantje, al keren de Fransen hier wel terug naar bekender grondgebied. Het kleine vijf minuten durende nummer is opnieuw instrumentaal, boordevol herkenbare Justice-elementen. Diepe beats doen je gehoorkanalen trillen, baslijnen lopen als kinderen in een snoepwinkel door elkaar, synths glinsteren door het geheel en uiteindelijk komen er vanzelfsprekend nog wat elektronisch bewerkte strijkers bij kijken. Het voelt bij momenten misschien allemaal wat aan als te veel van het goede, maar wie door de bomen het bos blijft zien, kan zijn dansbenen niet meer de baas. Het ziet er bij deze dus naar uit dat Justice de zomer vervroegd voor geopend verklaart met twee ijzersterke singles.

Hyperdrama verschijnt op 26 april. Begin juni staat Justice op Best Kept Secret, op zondag 21 juli staat het duo op Dour.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GUM & Ambrose Kenny-Smith – “III Times”

Jay Watson, de livedrummer van Tame Impala en sleutelfiguur van Pond, heeft een nieuw album klaarstaan voor zijn muzikaal alter ego GUM….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dua Lipa - Radical Optimism (★★★): Geluk begint bij jezelf

Het is in tijden van TikTok-hitjes, Instagram-artiesten en Swiftiaanse monopolies eerder een uitzondering dan de regel, maar er bestaan wel degelijk nog…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Justice - Hyperdrama (★★★★): Terugkeer om U tegen te zeggen

De kans dat je sinds midden jaren 00 al eens de dansbenen gestrekt hebt op een nummer van het Franse danceduo Justice,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.