Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KNEECAP – “Sick In The Head”

© Peadar Gill

KNEECAP weet wat polariseren is. De Noord-Ierse formatie is in eigen land niet vreemd van wat commotie en zag zelfs al een paar nummers van de radio verbannen worden. Of hen dat tegenhoudt om potten te breken? Allesbehalve. Ondertussen doet hun naam ook buiten Belfast meer en meer een belletje rinkelen en blijven ze de controverse opzoeken. Hun debuutalbum Fine Art is en route en verschijnt op 14 juni, net voor wat een veelbelovende festivalzomer voor het drietal lijkt te worden. De nieuwe single “Sick In The Head” zet alvast de toon.

Voor hun eerste album deden ze beroep op de ervaren producer Toddla T, die in het verleden ook al met ronkende namen als Skepta en Róisín Murphy samenwerkte. Die ervaring in hun rug stuwde KNEECAP ook naar een hoger niveau. “Sick In The Head” straalt iets meer ‘rust’ uit in vergelijking met hun eerder werk, maar behoudt toch ook de ruige ondertoon die zo eigen is aan wat ze doen. Op het nummer vertellen ze hun eigen verhaal; dat van een leven zonder geld in Belfast en het effect dat dat heeft op hun geestelijke gezondheid. In hun sappige tongval klinkt dat toch net iets authentieker en komt het allemaal nog wat harder binnen. “Sick In The Head” moet in elk geval niet onderdoen voor hun vorige single “Better Way To Live“.

Op vrijdag 5 juli opent de formatie de Klub C op Rock Werchter.

Website / Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2060 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kneecap - "Better Way To Live" (feat. Grian Chatten)

In een land, Ierland, waar rock, postrock en folk vaak de boventoon voeren, treedt de rebelse rapformatie Kneecap naar voren als een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.