Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kneecap – “Better Way To Live” (feat. Grian Chatten)

© Peadar Gill

In een land, Ierland, waar rock, postrock en folk vaak de boventoon voeren, treedt de rebelse rapformatie Kneecap naar voren als een verfrissende en compromisloze kracht. Bestaande uit Mo Chara, Móglaí Bap, en DJ Próvaí, heeft deze driekoppige orde de afgelopen jaren de grenzen van de Ierse rap verlegd met hun scherpe teksten en onweerstaanbare beats. Met een knipoog naar de roots, brengt ze een uniek geluid dat de brug slaat tussen traditie en moderniteit.

“Better Way To Live” sleept de luisteraar mee in een kleurrijk universum van hiphop doordrenkt met de charme van een tekenfilm. Om een extra piment toe te voegen aan hun vertrouwde formule, trommelt ze Fontaines D.C.-zanger Grian Chatten op. Het is alsof de vocalen van Chatten, vers van zijn laatste soloalbum, dansen op een ritme dat wordt aangedreven door de drumkunsten van Fontaines-drummer Tom Coll en de beats van Toddla T. Het resultaat? Een meeslepend nummer dat balanceert op de grens van funky en cartoonachtig, en treffend doet denken aan het beste werk van Gorillaz.

Kneecaps debuutsingle voor Heavenly Recordings is doordrenkt met een diepere betekenis, zoals de band zelf verklaart. “Better Way To Live” gaat over het ontdekken van dat kleine vonkje vreugde in de monotonie van het alledaagse leven. Tussen de herhaling van het opheffen van het glas en het ontsteken van een sigaret schuilt een kans op zaligheid. Onder het constante lawaai ligt een stilte die nieuw leven en inspiratie ademt, die doorbreekt in het alledaagse. Kneecap is niet alleen een rapgroep; het is een revolutie die de luisteraar uitdaagt om verder te kijken dan de oppervlakte van het alledaagse.

Website / Instagram / Facebook

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KNEECAP - "Sick In The Head"

KNEECAP weet wat polariseren is. De Noord-Ierse formatie is in eigen land niet vreemd van wat commotie en zag zelfs al een…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Declan McKenna, Tom Odell, Brihang en nog 15 nieuwe namen voor Rock Werchter!

Vorige week verklapte IDLES zelf al dat ze op Rock Werchter gaan spelen aanstaande editie en nu heeft de festivalorganisatie dat ook…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.