Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “Waiting On A Twist Of Fate”

©CPU – Nathan Dobbelaere

Hoe hard je ook probeert, jong blijven is niemand gegeven. Al doet Sum 41 hard zijn best om ons terug mee te nemen naar een onbezonnen tijd. Een tijd waar het altijd zomer was en de poppunk ons om de oren vloog. In het zog van blink-182 en Green Day was ze niet weg te denken van de nationale radiogolven, maar de jaren die volgende waren hard voor zanger Deryck Whibley. Hij belandde met een alcoholvergiftiging op intense zorgen en onlangs lag hij weer in de lappenmand met een longontsteking. Toch vond hij de kracht om er nog een plaat uit te persen. Voor wie nog niet mee is met het concept: Sum 41 trekt de stekker eruit na een intensieve afscheidstournee begin volgend jaar. Als afscheidscadeautje krijgen we nog een dubbelalbum. Eén helft, Heaven, zal poppunkhits bevatten zoals ze afvuurden in hun begindagen, de tweede helft zal meer metalgetinte songs herbergen. Met “Landmines” kregen we al een geslaagd poppunkhitje gepresenteerd, terwijl op “Rise Up” de duivels ontbonden werden.

“Waiting On a Twist of Fate” is de openingstrack van Heaven :x: Hell en tapt weer gulzig uit het poppunkvaatje. De strakke drums en snedige gitaarriff trapt het nummer lekker op gang en het tempo wordt direct de hoogte ingepompt met dubbele drumritmes. Whibley klinkt geen jaar ouder dan op “Fat Lip“, terwijl gitarist Dave Brown de gitaarriedeltjes afvuurt aan een hoog gemiddelde. Diezelfde Brown mag halfweg er nog een stevige solo tegenaan gooien en tegen dan is het super catchy refrein al enkele malen gepasseerd. De band gooit nog een obligatoir emo-rustpunt toe, om nadien de boel nog één keer te laten ontploffen. Deze single heeft alle ingrediënten die een klassieke Sum 41 song dient te bevatten. Waar veel bands de intensiteit verliezen doorheen de jaren, valt er op de Canadezen niks aan te merken en klinkt ze als vanouds.

Heaven :x: Hell verschijnt op 29 maart. Op donderdag 27 juni sluit ze de eerste dag van Jera on Air af en een dikke week later, op vrijdag 5 juli, komt het poppunk gezelschap langs op Rock Werchter.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sum 41 - Heaven :x: Hell (★★★½): Einde in het vagevuur

Na bijna drie decennia is het genoeg geweest voor Sum 41. Ongeveer twee jaar geleden kondigden de poppunkers uit Ontario, Canada hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 - "Rise Up"

Het Canadese poppunkfenomeen Sum 41 kondigde eerder dit jaar aan na een laatste album en tournee uit elkaar te gaan. Vandaag krijgen…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sum 41, Avril Lavigne, Snow Patrol, dEUS en 7 anderen voor Rock Werchter 2024!

Rock Werchter pakte eerder al uit met drie headliners: Foo Fighters, Dua Lipa en Måneskin. Vandaag komen daar maar liefst elf nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.