Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “Rise Up”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het Canadese poppunkfenomeen Sum 41 kondigde eerder dit jaar aan na een laatste album en tournee uit elkaar te gaan. Vandaag krijgen we meer informatie over het afscheidsalbum Heaven :x: Hell. Het dubbelalbum zal op 29 maart in de rekken liggen en verschijnt via Rise Records. De ‘Heaven’-kant, zoals frontman Deryck Whibley beschrijft, belichaamt het vroege poppunkgeluid van Sum 41, terwijl de ‘Hell’-kant een zwaardere en nieuwere richting inslaat. Vorige maand kregen we met “Landmines” al een gesmaakt voorproefertje uit ‘Heaven’, nu ligt er wat stevigers op de plank met “Rise Up”.

De poorten van de hel openen met overdonderend lawaai op “Rise Up”. Gitarist Dave Brown vuurt al snel een verwoestende riff af, wat resulteert in een thrash-poppunk hybride versie van Sum 41. Ondanks de intense hardheid blijft er ruimte voor melodie. Het refrein is verrassend catchy en vermomt zich als pure poppunk, maar Deryck Whibley doet er alles aan om het zo ruig mogelijk te laten klinken. De break in het midden van het nummer lijkt rechtstreeks uit een metalnummer te komen en roept herinneringen op aan het tijdperk van Chuck. Dat de poppunkers naast Green Day ook helden hadden zoals Slayer en Judas Priest wordt nog maar eens duidelijk op deze single.

Sum 41 komt nog een laatste keer de festivals uitwuiven. Op donderdag 27 juni sluit ze de eerste dag van Jera on Air af. Een dikke week later, op vrijdag 5 juli, komt het poppunk gezelschap langs op Rock Werchter. Tickets voor beide festivaldagen zijn nog beschikbaar.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sum 41 - Heaven :x: Hell (★★★½): Einde in het vagevuur

Na bijna drie decennia is het genoeg geweest voor Sum 41. Ongeveer twee jaar geleden kondigden de poppunkers uit Ontario, Canada hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 - "Waiting On A Twist Of Fate"

Hoe hard je ook probeert, jong blijven is niemand gegeven. Al doet Sum 41 hard zijn best om ons terug mee te…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sum 41, Avril Lavigne, Snow Patrol, dEUS en 7 anderen voor Rock Werchter 2024!

Rock Werchter pakte eerder al uit met drie headliners: Foo Fighters, Dua Lipa en Måneskin. Vandaag komen daar maar liefst elf nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.