Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 – “Landmines”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sum 41, de Canadese punkrockband die we leerden kennen aan het begin van de eeuw met het puberanthem “Fat Lip”, heeft aangekondigd dat ze na nog één laatste wereldtournee de handdoek in de ring zullen gooien. Voordat ze definitief afscheid nemen, brengen ze nog een laatste album uit met Heaven :x: Hell. Dit album zal bestaan uit twee schijfjes; één schijfje zal gevuld zijn met de harde metal-achtige nummers die Sum 41 de laatste jaren hebben gekenmerkt, terwijl het andere schijfje vol zal staan met old school poppunk songs die de band in de vroege jaren 2000 onsterfelijk maakten.

“Landmines” zal te vinden zijn op het ‘Heaven’-gedeelte van het album vermoeden we. Met een toegankelijke gitaarlijn en zanger Deryck Whibley zoals we hem kennen, opent “Landmines” op klassieke wijze volgens het beproefde Sum 41-recept. Zodra de rest van de band invalt, voelt het allemaal wel heel vertrouwd aan, misschien zelfs een tikkeltje te vertrouwd. “Landmines” surft op een stevig tempo van nostalgie en voorspelbaarheid. Het refrein wordt versterkt door de nodige ‘oohs’ en ‘aahs’, waardoor we ons weer in onze tienerjaren wanen. Hoewel “Landmines” geen grote hit zal worden, bewijzen de Canadezen dat ze een plek verdienen in de poppunkwereld, net zoals de grote helden van Green Day en blink-182. ‘Er was een soort vreemde nostalgie die veroorzaakt werd door de pandemie’, vertelde Whibley aan Rolling Stone bij de aankondiging van het afscheid. ‘Het is logisch dat poppunk terugkomt: het is feel-good muziek. Er zit iets vrolijks aan. Iets jong en onschuldig en vrij.’ Dat ze graag ook een graantje, lees enkele dollars, willen meepikken, kan je hen nauwelijks kwalijk nemen.

Er is nog geen bekendgemaakte releasedatum voor Heaven :x: Hell en ook de data voor de aangekondigde wereldtournee zijn nog in afwachting. Voorlopig houdt “Landmines” ons zoet en doet ons reikhalzend uitkijken naar het laatste album van Sum 41.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sum 41 - Heaven :x: Hell (★★★½): Einde in het vagevuur

Na bijna drie decennia is het genoeg geweest voor Sum 41. Ongeveer twee jaar geleden kondigden de poppunkers uit Ontario, Canada hun…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 - "Waiting On A Twist Of Fate"

Hoe hard je ook probeert, jong blijven is niemand gegeven. Al doet Sum 41 hard zijn best om ons terug mee te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sum 41 - "Rise Up"

Het Canadese poppunkfenomeen Sum 41 kondigde eerder dit jaar aan na een laatste album en tournee uit elkaar te gaan. Vandaag krijgen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.