Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon – “Mustang”

© CPU – Ymke Dirikx

Er was een tijd waarin Kings of Leon bijna elk jaar de Main Stage van Rock Werchter kleur gaf, maar de laatste jaren is de band toch vooral wat naar de achtergrond verdwenen. De broers en neefje Followill konden dan ook nooit meer echt tippen aan het grote succes van de begindagen, waardoor recentste platen als When You See Yourself en WALLS vooral uitblonken in middelmatigheid. Ook op livevlak zijn de Amerikanen afgezakt tot middelgrote festivals als Lokerse Feesten, al ziet het ernaar uit dat ze daar nu verandering in willen brengen. Op sociale media oogde Kings of Leon de afgelopen weken een stuk toegankelijker en frivoler, iets dat de heren nu ook lijken door te trekken in nieuwe muziek.

Want die krijgen we nu ook effectief te horen, en wel in de vorm van “Mustang”; meteen ook de eerste single van negende langspeler Can We Please Have Fun. Het ziet er bij deze naar uit dat Kings of Leon daarop een paar versnellingen hoger schakelt als het aankomt op gitaargebruik. De Amerikanen klinken ruiger en ruwer dan ooit tevoren, wat op zich al veelbelovend klinkt. De eigenheid van de band zit ‘m ook vandaag in het herkenbare stemgeluid van Caleb Followill, die in het refrein een paar keer uitpakt. Zonder echt schreeuwerig te klinken, probeert hij nog wat extra pit aan het geheel toe te voegen, wat hem overigens ook vrij goed lukt. “Mustang” heeft met andere woorden die typische Kings of Leon-sound, maar klinkt langs de andere kant niet als iets wat we al van de band hoorden. En alleen dat zorgt er al voor dat ons enthousiasme rond de band voorzichtig terug wordt aangewakkerd.

Can We Please Have Fun verschijnt op 10 mei.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2106 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kings of Leon - "Split Screen"

Het was je misschien een beetje ontgaan, maar Kings of Leon heeft zowaar nog eens een radiohit te pakken. Comebacksingle “Mustang” bracht…
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring (Festivaldag 2): Sommigen hadden een pitstop nodig, anderen vlamden richting finish

Na een goede start stond de zon weer klaar om ons te ontvangen op de Nürburgring. Waar dag één van Rock Am…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 5): Het vuur aan de schenen

We zitten ondertussen al in de helft van de Lokerse Feesten, maar de paardenworsten zijn bijlange nog niet op. De temperaturen gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.