Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single PARKS – “Big Frog”

© Jeroen Jacobs (JJPP)

‘Breek de norm, breek de stilte’, is de poëtische slagzin van de relatief nieuwe Belgische band PARKS. De groep is deels voortgevloeid uit de garage- en punkrockband NUTSHELL, die je kan kennen van hun ep Tidal Wave, of misschien bewonderd hebt tijdens onze Dansende Beren Showcase enkele jaren geleden in Pilar. In december bracht PARKS hun eerste single “Always/Unknown” uit. Het debuut combineerde bombastische uitbarstingen met pakkende hooks en riffs overgoten door een psychedelisch sausje. Met “Brig Frog” zet de band de ruige, maar zeer aangename kennismaking verder.

“Big Frog” zet de toon voor de volgende vier minuten al meteen door een knallend begin. De bonkende drums en snedige gitaren grijpen meteen je aandacht. Wat volgt is een luid en swingend tempo waardoor stilstaan op dit nummer onmogelijk blijkt, al is het maar lichtjes headbangen voor de niet dansers onder ons. Daarnaast zorgt de variatie in zowel ritme als tempo tijdens “Big Frog” voor een fijne afwisseling. Hoewel de muziek, en vooral de riffs, in “Always/ Unknown” zeer prominent was, maken de instrumenten in deze single plaats voor de zanger die wat meer mag scanderen. Maar niet getreurd, want naar het einde toe haalt PARKS alles nog eens uit de kast om de decibelmeter kapot te maken, en op een even luide noot te eindigen. Kortom, “Big Frog” klinkt lekker luid en ruig.

Op 17 mei verschijnt de debuutplaat van PARKS onder de naam Moloko Express.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

54 posts

About author
Altijd muziek in de oren en meestal een chipje in de hand
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stay Idle - “The Algorhythm”

‘Punk is not dead’ zegt men al sinds de jaren tachtig, en dat bewijst Stay Idle anno 2024 nog steeds. Al enkele…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single PLAY DEAD - "Thameslink"

Niets zo geschikt om de barre wintermaanden van je af te schudden dan een stevige streep garagepunk. Hofleverancier van dienst is ditmaal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DAMMIT - "Overused"

Het Oost-Vlaamse DAMMIT dook enkele jaren terug al eens op met een degelijke eerste ep, maar verdween nadien weer uit het zicht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.