Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder – “Lost In The Wilderness”

© Steve Gullick

De Welshe rockband Feeder hoeft eigenlijk niet meer voorgesteld te worden. Na meer dan tien langspeelplaten vol bombastische rock heeft Feeder zijn plaats gevonden in de geschiedenis van de rockmuziek. Feeder brengt altijd solide lp’s uit waarvan Echo Park van 2001 hen tussen andere grootheden zoals Muse en Jimmy Eat World bracht. Hun laatste langspeler Torpedo schoot ook nog perfect in de roos en nu worden de fans vergast op de nieuwe single “Lost In The Wilderness”.

“Lost In The Wilderness” is opnieuw classic Feeder geworden. Feeder heeft het gewoon heel knap in de vingers om songs te schrijven die perfect zouden staan in een uitverkocht stadion. Alle componenten zijn weer present: een rustige aanvang, afwachtende drums, snijdend gitaargeluid en een refrein waarop je duizenden fans kan laten meebrullen. In de helft van het nummer de obligate eruptie van gecontroleerd kabaal en een nieuwe single werd alweer geboren. Duizenden bands wagen zich aan het mengen van deze grondstoffen, maar Feeder weet er steeds een klompje rockgoud van te maken. De nieuwe schijf duurt nog geen vier minuten, maar fans gaan ongetwijfeld heel erg genieten van die paar minuten “Into The Wilderness”. Bondig gesteld, een goede single, met andere woorden een band als Feeder meer dan waardig.

Op 5 april brengt Feeder de dubbelaar Black/Red uit.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Feeder - Black/Red (★★★½): Met een halve teen buiten de lijntjes

Sinds het ontstaan van de Britpop aan het begin van de jaren negentig maakt het Welshe trio Feeder deel uit van deze…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - "Hey You"

Feeder is een band die, naast de meer dan honderd miljoen streams, ook nog meerdere miljoenen albums verkoopt. De paasvakantie komt dichterbij…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Feeder - "The Knock" & "Soldiers of Love"

Een naam die in de hoogtijdagen van alternatieve rock rond de eeuwwisseling als een muzikale titaan door de ether galmde was Feeder….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.