Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prins S. en De Geit – “Vlaflip”

© CPU – Nathan Dobbelaere

‘De grootte van de geitenfamilie is mooi aangedikt’; zo blikte het Haagse trio Prins S. en De Geit tevreden terug op vorig jaar. Die groei zal normaal gezien nog niet meteen stagneren. Met de steeds weerkerende boodschap dat er nieuwe muziek aankomt, zit er hoogstwaarschijnlijk een nieuwe plaat in de pijplijn. Dat die mogelijks nog gekker zal worden dan debuutplaat Rood Staan Hard Gaan uit 2022, bleek al uit “Goochelaar“. Scott Beekhuizen, Marne Miesen en Daniël Ortgiess experimenteerden er met eurodance en gabber, en ook nieuwe single “Vlaflip” stuitert gretig op en neer.

Voor wie erbij was in de Trix Club eind december, kan deze geflipte release wel een belletje doen rinkelen. Een misvormd belletje dat ook opduikt in de nieuwe single, net als de vertrouwde absurde, maar ook maatschappijreflecterende teksten: ‘Veel succes, lang zal je leven / waag het niet om op te geven’, ‘Niemand kan het leven winnen / iedereen is leeg vanbinnen’, waarna het trio gaat ‘flippen op die vla’. Dat mag je tamelijk letterlijk nemen, want de chaotische junglebeats en ondersteunende, gierende baslijnen schieten alle kanten op. Naar het einde toe doet Prins S. er met industriële synths nog een vlaschepje bovenop. Zo doet het gekke groepje zijn dolle naam ook muzikaal weer alle eer aan.

Prins S. en De Geit trekt dit voorjaar op tour door de Lage Landen, met stops in onder andere Het Depot, Kunstencentrum VIERNULVIER en 013. Overige data vind je op de site van de band.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Oscar and the Wolf, Anne-Marie, Froukje en meer naar Lokerse Feesten

Het festivalseizoen is nog ver weg, maar de Belgische festivals schakelen de laatste weken een versnelling hoger met aankondigingen om het aftellen…
InstagramLiveRecensies

Prins S. en De Geit @ Trix Club: Feestdag nummer 1

De laatste tijd lijkt er heel wat speciaals uit de politieke hoofdstad van onze Noorderburen te ontspruiten. Acts als Goldband en Son…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prins S. en De Geit - "Goochelaar"

Het Nederlandse trio Prins S. en De Geit doet waar het goed in is: gekke teksten op stevige beats plaatsen. De band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.