Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES – “Unspoken Words”

© Venera Red Photography

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue. De band onderging zijn grootste uitdaging in 2019 toen zangeres Chrisi ‘Nyves’ Krithinidou mid-tour uit de band stapte. De optredens van februari en maart moesten afgeschaft worden, maar gelukkig vond de groep snel een nieuwe zangeres in Daniela ‘Lela’ Gruber. Vorig jaar groeiden ze als kool met 33 shows in zeven verschillende landen en een eerste optreden op Wacken Open Air. Zal deze groei zich blijven voortzetten in 2024?

Als het van de band afhangt, zeker wel. Na vorige single “Radiate Me“, is hij hier opnieuw met “Unspoken Words”. De zachte melodie op de gitaar neemt je meteen mee en wordt snel aangevuld met de zang, basgitaar en drums. De opbouw is meeslepend en lijkt belovend. Voor het refrein is het eventjes weer enkel aan de gitaren en de zang, waardoor de spanning stijgt. Het refrein zelf valt in al zijn intensiteit op, maar knalt niet en versnelt halverwege van tempo, waardoor het eventjes meer lijkt op een song van Amaranthe. Na het tweede refrein krijgen we een breakdown zoals het hoort, met een fel verwrongen basgitaar in de hoofdrol. Het eindresultaat is een nummer dat niet helemaal vloeit, maar aantoont dat VENUES alle elementen beheerst om posthardcorehits te maken. Met competitie zoals Future Palace en Spiritbox zal dit een uitdaging zijn.

Eind november 2023 kondigde de band aan dat de opnames voor zijn derde album vervolledigd zijn. We kunnen binnenkort dus een release verwachten. Vanaf eind deze maand zal VENUES met Coldrain touren. Voorlopig zijn er geen optredens in de Benelux gepland. Wie VENUES aan het werk wil zien, zal naar Parijs of Keulen moeten gaan.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Palace - "Make You Proud"

Sinds 2016 raapt Palace met zijn muziek de ene na de andere verloren ziel op van de grond. Drie dagen geleden blies…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KEN Mode - "These Wires"

Nee, KEN Mode is geen uitsmijter uit de Barbie-film, maar een snoeiharde noiseband uit Canada. De bandnaam verwijst naar ‘Kill everyone now…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.