Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets – “One More Night”

© CPU – Jan Van Hecke

De ster van Only The Poets schittert al enige tijd op mooie hoogte boven België, want met nummers als “JUMP!” en “Over & Over” kleuren de mannen uit Reading al enkele maanden de playlists van de alternatieve radiozender. Dat leverde de band op korte tijd een plekje op de Main Stage van Pukkelpop, eentje in het voorprogramma van Lewis Capaldi in het Sportpaleis en eentje op het dak van Het Warmste Huis in Brugge op, wat er bijgevolg voor zorgde dat ook de fanbase nog meer kon worden uitgebreid. En ook dit jaar is het de bedoeling dat Only The Poets verder doorgroeit: een Europese tournee, een nieuwe ep die daarop volgt en komende zomer alweer een reeks bevestigingen voor festivals… de planning oogt alvast veelbelovend.

Het jaar beginnen doet Only The Poets echter met een een nieuwe single, en dat in de vorm van “One More Night”. Dat nummer ligt over het algemeen perfect in lijn met wat de band ons al eerder voorschotelde. Een plezant tempo zet al snel de sfeer, hier en daar zorgen wat melancholische randjes voor de afwerking. Op die manier brengen de Britten wederom een grootse indierocksong met een wel erg opvallend commercieel randje. In het refrein zet frontman Tommy Longhurst zijn strottenhoofd nog eens open met een paar stevige uithalen, waardoor “One More Night” niet meer, maar zeker ook niets minder werd dan een klassiek Only The Poets-nummer. Misschien ietsje te veel van hetzelfde, maar we zijn het geluid van de band gelukkig nog niet beu gehoord.

One More Night verschijnt op 31 mei. Op 7 februari staat Only The Poets in Trix.

Facebook / Instagram / X (Twitter) / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2111 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets - "Gone By Now"

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht…
InstagramLiveRecensies

Only The Poets @ Trix (Zaal): Singalong met Britse poëten

De Britse poprockband Only The Poets is bezig aan zijn opmars. Voor de formatie van de band stond frontman Tommy Longhurst er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.