Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Only The Poets – “Gone By Now”

© CPU – Peter Verstraeten

Only The Poets is een band uit het Engelse dorpje Reading, gevormd in 2017 en bestaand uit vier leden. In 2021 bracht de groep zijn debuut-ep “Speak Now” uit, wat ervoor zorgde dat hun muziekcarrière van wal stak. Het jaar nadien bekleedde de band het voorprogramma van Louis Tomlinson, voormalig lid van One Direction, en in 2023 dat van Lewis Capaldi en Bastille. Nu vullen de jongens zelf volle zalen met hun tour doorheen Europa en het Verenigd Koninkrijk. Met het nieuwe nummer “Gone By Now” laten ze hun fans alvast proeven van hun nieuwe album.

De band staat reeds bekend om zijn alternatieve popmuziek en ook “Gone By Now” past zeker in dat rijtje. Het nieuwe nummer is een echte meezinger, waarop je moeilijk zal kunnen blijven stilzitten. Het opent met een drum en bas, die de toon meteen zetten. Al snel volgt de gitaar en de lyrics die vertellen over liefdesverdriet dat je maar blijft achtervolgen. Het is al snel duidelijk dat de bandleden veel moeite hebben gestoken in de tekst, aangezien je helemaal wordt meegenomen in hun verhaal. Tijdens het refrein komt alles samen en breekt het nummer voor de eerste keer even los. De single eindigt met een euforie aan klanken en zang, die ervoor zorgen dat we afsluiten met een positieve noot. “Gone By Now” is zo een lied geworden met een diepere tekst, maar nog steeds wel met een uptempo beat. We zijn er zeker van dat het in de smaak zal vallen bij de fans.

Only The Poets staat op 29 maart in Poppodium Nieuwe Nor te Heerlen.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Imagine Dragons - "Eyes Closed"

Al zestien jaar maakt het Amerikaanse viertal dat zichzelf Imagine Dragons noemt muziek. Over hun werk wordt wel eens lacherig gedaan, want…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2024 (Festivaldag 2): Bewolkt en bevolkt

De provisorische festivalstad in Schijndel opende gisteren de deuren voor de tweede festivaldag van Paaspop. Nadat we ons de eerste dag vooral…
InstagramLiveRecensies

Only The Poets @ Trix (Zaal): Singalong met Britse poëten

De Britse poprockband Only The Poets is bezig aan zijn opmars. Voor de formatie van de band stond frontman Tommy Longhurst er…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.