Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD – “When We Die (Can We Still Get High?)” (feat. Lil Yachty)

© CPU – Nathan Dobbelaere

YUNGBLUD is er niet vreemd van om muzikale werelden met elkaar te laten botsen. Als een soms wel onnavolgbare Britse stuiterbal wist hij de laatste jaren heel wat genres te binden en maakte hij ze zich eigen. Van britpop tot ska, YUNGBLUD grabbelt graag uit een grote doos aan invloeden en durft er zijn eigen ding mee te doen. Zijn hybride sound leverde hem niet voor niets een zeer trouwe en fanatieke aanhang op en die mag zich verheugen op een jaar vol nieuwe YUNGBLUD-muziek. “When We Die (Can We Still Get High?)”, waarvoor hij de handen in elkaar sloeg met de Amerikaanse psychedelische rapper Lil Yachty, geeft de aftrap.

In tegenstelling tot het nogal chaotische “Happier”, kiest YUNGBLUD op “When We Die (Can We Still Get High?)” voor een rustigere aanpak. Het loont in elk geval, want het nummer weet zo al bij de eerste luisterbeurt de juiste snaar te raken. Wat simpel getokkel op een gitaar en Harrison’s stem zijn initieel al voldoende, maar de psychedelische ondertoon geeft het nummer die finale kers op de taart. Na Lil Yachty’s eveneens sterke strofe breekt het nummer feilloos open en krijgen we een meer dan waardig einde. “When We Die (Can We Still Get High?)” klinkt volwassen, tijdloos en bezonnen en laat het net die drie aspecten zijn die we nog niet al te vaak van YUNGBLUD te horen kregen.

Op zaterdag 18 mei staat Lil Yachty in de Ancienne Belgique. YUNGBLUD staat op 5 juli op de Main Stage van Rock Werchter.

YUNGBLUD: Facebook / Instagram / Website
Lil Yachty: Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2082 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Yachty – “Lets Get On Dey Ass”

Lil Yachty krijg je dit jaar niet weg te slaan uit de studio. Nog geen maand geleden bracht de rapper met de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YG – “STUPID” (feat. Lil Yachty & Babyface Ray)

De kenmerkende bounce van West Coast hiphop maakt duidelijk een comeback in 2024. Met de razend populaire disstrack “Not Like Us”, die…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2024 (Festivaldag 2): Regengeur en maneschijn

Nadat het op de eerste dag verrassend zonnig was, werd de Werchter weide de tweede dag verrast door zachte regendruppeltjes. De regen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.