Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird – “Burn The Hard Drive” (feat. Mura Masa)

© CPU – Larissa Zenner

Na een periode van muzikale stilte, met uitzondering van de soundtrack voor de Netflix-film NYAD, keert de vrolijkste zangvogel van het Verenigd Koninkrijk terug. In 2017 leerden we Jade Bird kennen met haar debuut-ep Something American en in de jaren die volgen zagen twee langspelers en tal van songs het levenslicht. Als we sociale media mogen geloven, dan breekt er vandaag een nieuw hoofdstuk aan voor de zangeres. Haar gebroken hart diende de afgelopen tijd als inspiratie voor nieuwe songs en daarvan krijgen we met “Burn The Hard Drive”, waarop ze samenwerkte met niemand minder dan Britse producer Mura Masa, alvast als eerste te horen.

Op de achtergrond van “Burn The Hard Drive” lijkt een muzikaal patroontje zich steeds weer te herhalen, terwijl Jade Bird er met haar herkenbare stemgeluid voor zorgt dat we ons meteen thuis voelen. Een gebrek aan een goede manier om afscheid te nemen en het feit dat foto’s alleen maar al dan niet pijnlijke herinneringen naar boven brengen, zorgen ervoor dat Bird suggereert om de harde schijf te verbranden. Hoe letterlijk we dat moeten nemen, blijft open voor interpretatie, maar het zijn die momenten in de song waarbij het contrast tussen de tekst en de instrumentatie het grootst is. Licht en donker moeten elkaar in evenwicht houden en dus krijgen we een opgewekt muzikaal geheel te horen. Af en toe wekt de Britse daardoor de indruk dat we op een prachtige lentedag een schoendoos vol oude foto’s in brand steken. Het aandeel van Mura Masa blijft echter vrij bescheiden, maar net daardoor komt het de song helemaal ten goede. Less is more en dus krijgen we geen groots einde te horen, maar dooft het geheel zachtjes uit terwijl op de achtergrond een gitaar weerklinkt.

Facebook / InstagramX (Twitter) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "You've Fallen In Love Again"

Haar debuut-ep Something American zorgde er in 2017 voor dat er plots heel wat ogen op Jade Bird gericht waren. De vrolijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jade Bird - "Find A Way"

Een paar jaar geleden riepen we de Britse Jade Bird uit tot Grote Beer van Morgen nadat ze eerder indruk maakte met…
InstagramLiveRecensies

Rock Herk 2023 (Festivaldag 1): Hard en hart

In de buik van de festivalzomer vindt naar goeie gewoonte Rock Herk plaats in Herk-de-Stad. Het tweedaagse festival mocht ook dit jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.