Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA – “All Again”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Ondanks het feit dat ILA na haar winst in De Nieuwe Lichting werkelijk overal was, is de groep de laatste tijd toch weer even uit de schijnwerpers getreden. Dat had een goede reden, want Ilayda Cicek en haar twee bandgenoten werkten in alle stilte aan een eerste volwaardige album. Ayna verschijnt later dit jaar en wordt zo de opvolger van Felt; uiteindelijk toch ook wel vrij grote schoenen om te vullen, want met “Leave Me Dry” en “Rebirth” kleurden twee bescheiden hitjes die tracklist. Hoe dan ook ziet het ernaar uit dat ILA de draad terug lijkt op te nemen waar ze die in 2022 met “Live To Love” achterliet, hetzij met een vorm van vernieuwing.

Het zal er bij ILA nooit echt licht aan toe zal gaan, maar “All Again” voelt niet zo donker aan als we ons de muziek van de band herinneren. Dat heeft te maken met de iets meer gedreven riffs, maar misschien nog het meest met de meer melodische manier van zingen van Cicek. Doe daar nog eens een, op het eerste gehoor weliswaar ietwat bevreemdende, reeks synths bij, en je krijgt opnieuw een coole single van de Limburgers. Het gaat er op “All Again” een tikkeltje toegankelijker aan toe, maar ILA blijft wel vooral haar eigen sound behouden. Hier en daar galmt een gedachte aan Brutus door ons hoofd, mede doordat de frontvrouw tegen het einde nog een tandje bijsteekt. Het draagt er met andere woorden allemaal aan bij dat ILA met haar comeback opnieuw een radiohit te pakken heeft. En terecht.

Op 10 februari staat ILA op We Are Open in TrixAyna verschijnt op 26 april via PIAS.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Ben Anlamam"

We kennen ze niet persoonlijk, maar het zou ons niet verbazen mochten de nachten van Ilayda Cicek wat slapelozer zijn dan anders….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ILA - "Make It Easy"

Ze was een tijdje van de radar verdwenen, maar onlangs heeft Ilayda Cicek haar band ILA nieuw leven ingeblazen. Niet dat het…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Suikerrock vult affiche aan met Faithless, Brihang, Froukje, Royel Otis en meer!

Je zou het misschien niet zeggen als je aan het raam kijkt, maar het festivalseizoen begint nu echt wel heel nadrukkelijk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.