Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Enter Shikari – “Losing My Grip”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Enter Shikari en collaboraties, het is duidelijk een goed huwelijk. Met onder andere Wargasm, You Me At Six en Blackout Problems wisten de Britten het afgelopen anderhalf jaar de ene na de andere samenwerking aan te gaan. In 2024 wordt deze trend doorgezet en kunnen ze Fever 333 als de nieuwste aanwinst aan het lijstje toevoegen. In de loop der jaren hebben de paden van Jason Aalon Butler, de frontman van Fever 333, en Enter Shikari elkaar vaak gekruist, waardoor het vrijwel onmogelijk was om een toekomstige samenwerking uit te sluiten. Die is er dan eindelijk gekomen en wel op het nieuwste nummer “Losing My Grip”.

Waar Enter Shikari doorheen A Kiss for the Whole World een stapje terug zette in het elektroniseren van hun muziek, slaat de wijzer der digitalisering tijdens “Losing My Grip” volledig door. Het nummer zit van top tot teen gevuld met inspiratieloze, digitale trucjes die we eerder op Nothing Is True & Everything Is Possible tegenkwamen. Je moet je oren al goed spitsen om een gitaarriff of drumslag te horen die niet stevig gemodificeerd is, waardoor het nummer eerder past in een vunzige undergrondclub in Berlijn dan in een klassieke setlist van Enter Shikari. Ook de toevoeging van Butler pakt niet volledig goed uit. Hoewel we normaal gesproken fan zijn van de beste man weet hij ons dit keer niet te overtuigen en werkt zijn stemgeluid op een of andere manier niet lekker op “Losing My Grip”. Nee, Enter Shikari slaat hiermee een weg in waarvan we liever zagen dat ze de afslag gemist hadden.

Gelukkig heeft de band nog een heel arsenaal aan wel leuke muziek die ze maar altijd te graag live brengen. Dit doen ze onder andere op 19 februari in een uitverkochte AB en in het Amsterdamse AFAS Live op 23 februari.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
InstagramLiveRecensies

Enter Shikari @ Ancienne Belgique (AB): Plonsen in de metaverse

Dat er veel overeenkomsten zijn tussen dance en metal werd duidelijk toen Electric Callboy via Tekkno de Eurosong-hype oversteeg. Intussen is het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FEVER 333 - "READY ROCK"

FEVER 333 2.0 heeft de arena betreden en is al goed ingespeeld na hun debuut vorig jaar met “$wing“. De rock- en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.