Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Philip Sayce – “Backstabber”

© Matt Barnes

‘Voor vette bluesrock mag je ons altijd wakker maken,’ lieten wij ons ooit ontvallen. Zodoende werden wij uit onze winterslaap geschud voor “Backstabber”, de nieuwe single van Philip Sayce. En het was net zo lekker warm in ons berenhol. Maar goed, Sayce is gelukkig de bastaardzoon van Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Jeff Healey lijfde hem in toen hij amper 23 was. Vijf jaar later kwam Melissa Etheridge op de deur kloppen. Weer vijf jaar later ging Sayce solo, waarna hij zich al snel in het voorprogramma van ZZ Top en Deep Purple bevond. Kortom, Philip kan een aardig stukje gitaar spelen.

Zingen, componeren en producen kan hij ook. Sommige mensen hebben gewoon té veel talent. “Backstabber” bewijst dit ten overvloede. Een zware, midtempo riff trekt het nummer op gang, gevolgd door Sayce die in een bad van psychedelische reverb klinkt alsof hij redelijk wat last heeft van de blues. Het refrein bewijst dat ‘woohoohoo’s’ àltijd werken. Een door merg en been snijdende solo met vlijmscherpe uithalen meteen na het eerste refrein ook. We zijn dus meteen mee. Mochten The Black Keys zich ooit aan hardrock wagen, dan zouden ze zonder twijfel klinken zoals dit nummer: heavy en catchy tegelijk. De uitzinnige tempoversnelling op het einde geeft de genadeslag.

We moeten eerlijk zijn: we waren best wel wat chagrijnig toen ze ons wakker maakten. Maar dat gevoel blies deze “Backstabber” onwaarschijnlijk snel en vakkundig weg. Dat belooft voor wat nog komt. Wij kruipen alvast niet terug onder de wol.

The Wolves Are Coming, het nieuwe album van Philip Sayce, verschijnt op 23 februari 2024.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Goodbye June - "The Hard Way"

Voor de noemer van ’70s blues rock revival’ kwamen er de laatste tien jaar al enkele bands in aanmerking om dat label…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop maakt affiche compleet met onder andere John Coffey, Fleddy Melculy en Deez Nuts

Nu het festivalseizoen bijna voor de deur staat, maken steeds meer organisatoren hun line-up compleet. Ook Graspop lost vandaag zijn laatste namen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ace Frehley – 10,000 Volts (★★½): Te hooggespannen verwachtingen

Is Ace Frehley, de originele Space Man van KISS, de ultieme rock-‘n-roller? Eind 1972 deed hij auditie bij Paul Stanley, Gene Simmons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.