Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem Ardui – “Toeval”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu de najaarstour met blackwave. helemaal achter de rug is, is het voor Willem Ardui tijd om zich helemaal toe te spitsen op zijn soloproject. Onder zijn eigen naam bracht hij afgelopen jaar al enkele singles uit, waaronder “Mozaïsch” en “Nog Steeds Dezelfde“, die uiteindelijk zullen overvloeien in een eerste volwaardige album. De release van Oevers staat voor half maart gepland, en zoals de titels al deden vermoeden, doet de Antwerpenaar het daarop in het Nederlands. Verwacht je dus aan poëtische teksten en kleinschaligere producties, maar net daarin schuilt de charme. Ook vandaag op “Toeval”.

Het mag er dan wel iets meer poppy aan toe gaan op die nieuwste creatie, echt groots wordt het nooit. Het is een ietwat zwoele voortkabbelende baslijn die het belangrijkste instrument van “Toeval” ondersteunt: Willems stem. Bijna al fluisterend neemt hij je bij de hand in de gezellige refreinen, wat ervoor zorgt dat het geheel heel vertrouwd aanvoelt. Dat draagt er ook toe bij dat de single best wel gemoedelijk aanvoelt, alsook dat ze makkelijk blijft hangen. ‘Was het toeval?’ glinstert op die manier nog wel even door je gehoorkanalen, waardoor je ook steeds meer de existentiële vragen in het nummer begint te ontwaren. Was het voorbestemd of bleek het toch toeval? Het is maar wat je zelf wilt geloven, al zal “Toeval” in beide gevallen een leuke soundtrack vormen.

Oevers verschijnt op 15 maart. Op 30 maart stelt Willem Ardui dat album voor in de AB Club.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2122 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Willem Ardui - Oevers (★★★★): Glansrijk aangemeerd

We maakten de voorbije jaren al bij mondjesmaat kennis met de Nederlandstalige indiepop van zanger en producer Willem Ardui. Nummers als ”Toeval”…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sevens - "Upstate"

Er zijn zoveel muzikale talenten in België dat het erg moeilijk is om door te breken. Thibaut Sevens probeert het al enige…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willem Ardui - "Heelal"

‘Willem Ardui?’ In het geval dat je nog nooit van zijn naam zou gehoord hebben, zal de naam blackwave. wel bekender klinken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.