Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Crowes – “Wanting and Waiting”

© CPU – Bert Savels

We zouden bijna vergeten dat ze bestaan, de Amerikanen van de bluesrockband The Black Crowes. De band bracht vijftien jaar lang geen volwaardig album uit, maar kondigt nu uit het niets aan dat er toch eindelijk een nieuw studioalbum aankomt. Happiness Bastards verschijnt op 15 maart en is het eerste The Black Crowes-album met nieuw materiaal sinds het in 2009 verschenen Before The Frost…. Daartussen verscheen in 2010 wel nog Croweology, een album vol akoestische versies van de grootste hits.

Met “Wanting and Waiting” brengt de band nu dus ook zijn eerste echt nieuwe single van dat album en al van bij de start wordt duidelijk dat aan de succesformule helemaal niets is veranderd. De vettige bluesrockriffs worden ons meteen naar het hoofd gegooid op een gestaag tempo, terwijl Erik Deutsch zich al een eerste keer laat gaan op het hammondorgel. Zoals altijd is de zang van Chris Robinson uiterst verzorgd, met toch een lichtjes ruw kantje waardoor het interessant blijft. Naar het einde toe komen ook de obligate gitaarsolo’s nog en die zijn, zoals altijd bij The Black Crowes het geval is, het hoogtepunt van het lied. The Black Crowes vindt zichzelf niet opnieuw uit met “Wanting and Waiting”, maar brengt wel een smaakvolle single.

Happiness Bastards verschijnt op 15 maart.

Facebook / Instagram / X (Twitter)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

450 posts

About author
Ik moet dagelijks 'ok boomer' aanhoren
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Crowes - Happiness Bastards (★★★★): Broederlijk gitaargeweld

Aangevoerd door het explosieve broederlijke duo van Chris en Rich Robinson, brak The Black Crowes door aan het begin van de jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Black Crowes - "Cross Your Fingers"

The Black Crowes was begin jaren negentig echt groots door de lp’s Shake Your Money Maker en vooral The Southern Harmony And Musical Companion….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.