Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “I Ask With My Mouth, I’ll Take With My Fist”

© CPU – Matthias Engels

Op het moment dat de goede voornemens van 2024 beginnen te wankelen, verschijnt Doodseskader op het toneel. Tim De Gieter en Sigfried Burroughs deden het vorig jaar relatief rustig aan. Intussen is de reden bekend: het duo bereidt zich mentaal voor op de release van Year Two en blijft trouw aan het motto ‘Until all is 45’. De betekenis van deze zin blijft open voor interpretatie. De losse singles “FLF” en “Who Will Pour The Blood On Me” laten alvast horen dat de opvolger van Year One mogelijk nog depressiever kan worden. Net zoals Amenra heeft Doodseskader de gave om zelfs in de donkerste uithoeken van zowel onze innerlijke psyche als de buitenwereld het licht te zien. Dat hierbij soms geweld aan te pas komt, vormt ethisch voer voor discussie.

De singletitel “I Ask With My Mouth, I’ll Take With My Fist” spreekt boekdelen. De clubachtige intro zet ons even op een dwaalspoor, maar al snel herkennen we opnieuw de industriële pletwals die Doodseskader kenmerkt. Muzikaal blijven Burroughs en De Gieter cirkelen in hun eerder betonnen geluidsmuur waar de Berlijnse Muur niets tegen is. Door toevoeging van Nederlandstalige teksten en een robuuste hiphopflow blijft de track gevarieerd genoeg om naar te luisteren. Pas na de eerste drop vaart Doodseskader op een kruistocht richting totale destructie van onze trommelvliezen. De Gieter’s krijsende uithalen gaan gepaard met onmenselijke ellende. Dat Doodseskader tot het gaatje gaat, is een understatement.

Year Two verschijnt op 8 maart. Doodseskader tourt dit voorjaar door België en Nederland. De Belgische shows gaan door in De Warande (02/03), de Balzaal van de Vooruit (09/04), La Ruche Verriere (18/04) en de Ancienne Belgique als support van Amenra (31/05). De Nederlandse fans kunnen gaan naar Gigant (08/03), de Bovenzaal van Paradiso (15/03) en De Nieuwe Nor (28/03).

Facebook / Twitter / Instagram / BandCamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader - "Pastel Prison"

In de wereld van Doodseskader reikt liefde verder dan de grenzen van de dood. Met andere woorden: mensen rouwen om een geliefde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Doodseskader - "Who Will Pour The Blood On Me" & "Bathroom"

Doodseskader blijft op juiste koers varen. De synergie tussen Sigfried Burroughs (PAARD.) en Tim De Gieter (Amenra) valt nauwelijks te omschrijven. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.