Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader – “FLF”

© CPU – Matthias Engels

Wat in het begin leek op het zoveelste ‘Church of Ra’-project is het laatste jaar meer dan een volwaardige band geworden. De spirituele band tussen Sigfried Burroughs (PAARD.) en Tim De Gieter (Amenra) kent namelijk geen begin- noch eindpunt. Het duo, dat zich Doodseskader noemt, is zo op elkaar ingespeeld dat ze één zenuwstelsel vormt. De ep MMXX en het debuut belichaamden ook meerdere muzikale subculturen (industrial, hiphop, sludgemetal,…) die we in België nooit eerder verbonden zagen. Op een podium zoals dat van de Balzaal in de Vooruit deed Doodseskader alle monden openvallen. Een half jaar na de release van Year One bedwelmen Burroughs en De Gieter ons met hun diepste zielenroerselen.

Ongeacht dat “FLF” (For Life Freestyle) slechts twee minuten duurt, schotelen de twee muzikanten ons geen hapklare brok lawaai voor. Terwijl De Gieter rapt over zijn morbide verleden, zorgt Burroughs voor een nagelbijtend timbre. De zin ‘Had a death wish from the start so we were never good’ blijft nadien nog een poosje rondspoken in onze gedachten. Hoewel de single muzikaal niet veel te bieden heeft, draait alles rond het totaalpakket. De Gieter die ook in het Frans en in het Nederlands zijn postnatale depressie kan verwoorden, is pure onverschrokkenheid. De single kan daarbij niet worden losgezien van de videoclip waarin Doodseskader wandelt door een ranzige achterbuurt. Hoewel de catchphrase ‘Until all is 45′ vroeger meer een quote was voor op een stuk textiel, ervaren we telkens ietsje meer dat muziek zowel Burroughs’ als De Gieters leven gered heeft.

Doodseskader speelt de komende periode in Willem Twee (21/07), Het Depot (24/05), Boomtown (17/07) en Rock Olmen (22/07).

Facebook / Twitter / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader - "Pastel Prison"

In de wereld van Doodseskader reikt liefde verder dan de grenzen van de dood. Met andere woorden: mensen rouwen om een geliefde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Doodseskader - "I Ask With My Mouth, I'll Take With My Fist"

Op het moment dat de goede voornemens van 2024 beginnen te wankelen, verschijnt Doodseskader op het toneel. Tim De Gieter en Sigfried…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.