Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tuff Guac – “Mr. Fear”

© CPU – Jan Van Hecke

Voor een pessimist was 2020 het jaar van een akelig virus. Voor een optimist was het echter het jaar waarin Tuff Guac haar debuut maakte met het zinderende Green and Handsome. Voor bezieler Rafael Valles Hilario, sterke man achter het eigenzinnige Belly Button Records en eerder al professioneel lawaaimaker bij MOAR en The Jagged Frequency, is Tuff Guac een solo uitlaatklep. Hoe dat net klinkt, vraag je je af? Wel, verrassend groovier dan je zou verwachten van iemand die vroeger al menig fuzzpedaal in de prak stampte. Green and Handsome was springlevende en strak verpakte ‘cowboy-garage-pop’, een woord dat volgens Van Dale niet bestaat, maar de lading wel schitterend dekt.

Bijna dag op dag drie jaar na het uitkomen van “Mr. Hidden“, Tuff Guacs debuutsingletje, valt er nu spiksplinternieuw werk in de bus: “Mr. Fear”. Opnieuw een meneer dus, en eentje die een beetje swing niet schuwt. Een onweerstaanbare sixties-stuwkracht drijft het nummer vooruit vanaf de eerste maatslag – of moeten we zeggen hartslag – want het organische charisma dat dit nummer ademt laat je onmogelijk ter plekke in je stoel zitten. De vibrato’s vliegen je om de oren, heerlijke meerstemmige passages dwingen je tot meejoelen en kitscherige backing-synths zetten de scheurende gitaarsolo’s kracht bij. Op het einde is het echter het samenvloeien van al die dingen die van “Mr. Fear” een bommetje van een nummer maken. Laat dat album maar komen!

Tuff Guac stelt haar nieuwe plaat voor op 28 maart in Trix!

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tuff Guac - Swanky Love (★★★½): Schalks gesnuffel

Een debuutplaat op de wereld loslaten is geen exacte wetenschap. In het geval van Tuff Guac leken de sterren best gunstig te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Martha Da'ro - "Mr Fear"

Ze was een tijdje van de radar verdwenen, maar sinds kort staat Martha Da’ro er weer. En meteen ook meer dan ooit…
LiveRecensies

We Are Open (dag 2) @ Trix: En er werd gedanst

Nadat op de vrijdag van We Are Open met Jazz Brak, RONKER en Kleine Crack & Slagter al heel wat mooie namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.