Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle TUFF GUAC – “Mister Hidden”

© Achiel de Vlerk

Na versterkers opgeblazen te hebben met acts als MOAR en The Jagged Frequency is Rafael Valles Hilario -ook bekend als het opperhoofd van het Belgische Belly Button Records- niet aan zijn proefstuk toe. Zijn nieuwe geesteskind heet TUFF GUAC, een decibelmachine die naar eigen zeggen staat voor ‘cowboy garage pop’, en blijkt een soloproject te zijn op alle vlakken, aangezien alle nummers van het nakende debuutalbum werden opgenomen in eigen studio, en op tape nog wel.

Het warme, viby geluid van de tape op “Mister Hidden” voert je meteen terug naar een tijd waarin mensen nog op de maan landden, swingend, met een beluisterbare liquid light show die de zintuigen begeestert. Het nummer is een hoop vuile sixties-garagerock die verzadigd door de versterkers knalt, en onvervalst rauw en oprecht klinkt, met flarden gitaarsolo die door de mix heen je brein in twee klieven. TUFF GUAC blijkt een leuke Belgische act om dit jaar in de gaten te houden, zeker gezien hun debuutalbum, Green & Handsome, al voor de deur staat: 21 februari, vink het maar aan in je agenda.

TUFF GUAC stelt haar debuutalbum voor in Het Bos in Antwerpen op 21/02

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

11 januari 2020

About Author

Jonas Rombout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief