Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart & Guusje – “Blijf Nog Even Hier”

© CPU – Cédric Depraetere

Het was een mooie week voor de fans van Bazart, want naast het feit dat ze in blijde verwachting waren van een gloednieuw nummer, kondigde het drietal aan dat ze nog eens richting Sportpaleis trekken. Dat gebeurt dit keer zelfs met een aantal gastartiesten, al is het nog even in het duister tasten wie dat precies zullen zijn. Wel ziet het ernaar uit dat de heren met een nieuw album op de proppen komen, want nadat “Geef Mij Alles” wekenlang de commerciële radiozenders voedde, komt er nu alweer een nieuwe single aan. “Blijf Nog Even Hier” is meteen ook een ‘specialleke’, want voor het nummer werkte Bazart samen met Guusje; een Nederlander die zich aan de hand van The Voice in de kijker speelde en vorig jaar een debuutplaat uitbracht. De single vormt het begin van een bredere samenwerking, want Guusje is de nieuwste toevoeging op het muzieklabel van Bazart, Echo.

Met “Blijf Nog Even Hier” ziet het er alvast naar uit dat Bazart opnieuw een hitje te pakken heeft, al is deze nieuwste creatie geen grootse energiebom. Het nummer hangt aan elkaar met een gezellige instrumentatie, maar het zijn veelal de refreinen die de kroon spannen. Onder een poppy baslijn en wat dromerige synths neemt Guusje voor het eerst het woord. De Nederlander geeft ons niet veel later een eerste voorsmaakje van de refreinen die zich binnen de kortste keer ontpoppen tot oorwurmen zoals alleen Bazart ze kan maken. Als Mathieu Terryn zich niet veel later in het geheel mengt, vallen alle puzzelstukjes op z’n plek. Het viertal heeft met “Blijf Nog Even Hier” met andere woorden een gezellig nummer gemaakt, dat op zich niet veel vernieuwends met zich meebrengt, maar dat wel een fijne soundtrack vormt op een zonnige dag.

Bazart staat op vrijdag 18 augustus op de Main Stage van Pukkelpop. Op zaterdag 23 december staan de heren, samen met een reeks special guests, in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Limp Bizkit, girl in red, Bazart en meer naar Pukkelpop!

Pukkelpop dacht dit jaar: ‘we zullen het eens omgekeerd doen.’ Meer dan eens gebeurt het dat festivals beetje bij beetje namen bekend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bazart - "Geef Mij Alles''

Afgelopen festivalzomer bewees Bazart dat ze met hun aanstekelijke popshow ook de mytische mainstage van Rock Werchter naar hun hand kunnen zetten….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sef - Ik Zou Voor Veel Kunnen Sterven Maar Niet Voor Een Vlag (★★★★): Een kritische idealist

Het is niet te ontkennen dat er een vrij hardnekkig stereotype heerst over Nederlandse rap. Muziekpuristen pretenderen graag alsof alle Nederlandse rap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.