Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood – “Supermodel Avalanches”

© CPU – Cédric Depraetere

Begin september bracht Royal Blood met Back To The Water Below zijn reeds vierde album uit. Mike Kerr en Ben Thatcher keerden daarvoor terug naar hun roots en dat smaakte naar meer. Bij de release van het fysieke album verscheen ook een 7-inch vinylsingle met twee bonusnummers. Omdat Kerstmis alsmaar dichterbij komt, besloot Royal Blood om een van die twee nummers nu online te zwieren. “Supermodel Avalanches” toont nog maar eens de oerkracht die het duo bevat.

Met een catchy riff schiet de single meteen furieus op gang waarna de nodige effecten voor de kenmerkende vettige sound zorgen. Kerr laat zijn stem weer gelden om nadien een best aanstekelijk refrein te brengen. Dat dit nummer slechts een b-kantje was op de vorige plaat, leek een verkeerde keuze. Het is een goede zet om die nu te voorzien van een officiële release. Dat hoor je ook aan het einde van “Supermodel Avalanches” dat helemaal uit zijn voegen barst, en nog eens het beste in de band naar boven laat komen. Heerlijke gitaarsolo’s en snedige drums zijn ons deel waarmee het duo de agressie van een “Figure It Out” nog eens laat bovenkomen. Kortom, een ideaal nummer om de kerstperiode te vieren met Royal Blood.

Op zondag 7 juli speelt Royal Blood op Rock Werchter, dagtickets voor die dag zijn wel al uitverkocht. Enkele weken daarvoor, op 21 juni, speelt de band op Pinkpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3667 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hideous - "Hideous"

Bij de fans van onder meer Royal Blood en Queens of the Stone Age zal de muziek van Belgische supergroep Hideous ook…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Eerste lading namen voor Pinkpop 2024 met o.a. Ed Sheeran, Måneskin en Calvin Harris

Na de aankondigingen van Nederlandse festivals als Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en ons bloedeigen Rock Werchter was het tijd…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Sum 41, Avril Lavigne, Snow Patrol, dEUS en 7 anderen voor Rock Werchter 2024!

Rock Werchter pakte eerder al uit met drie headliners: Foo Fighters, Dua Lipa en Måneskin. Vandaag komen daar maar liefst elf nieuwe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.