Festivalnieuws

Les Nuits Botanique kondigt speciale festivaldag aan met o.a. Bar Italia, Beak> en Lambrini Girls

© Leffingeleuren – Karen Vandenberghe

Eind april en begin mei staat in de Botanique weer alles in het teken van hun immers succesvolle tuinfeest deluxe genaamd Les Nuits. Voor komende editie maakten ze afgelopen week de eerste vijftig acts bekend, maar er is nog meer nieuws. Volgend jaar op zaterdag 4 mei pakt de Brusselse concertzaal uit met een gloednieuw concept genaamd All Access. De opzet is simpel: alle vier zalen worden gedurende een dag opengegooid voor vijfentwintig gitaargedreven bands en een paar duizend avonturiers met een voorliefde voor het betere snaarwerk.

Op de eerste editie brengt Botanique alvast een scherpe en vooral eigenzinnige programmatie, zoals we dat inmiddels al van het Brusselse muziekinstituut gewoon zijn. Bij de grotere namen vinden we onder meer de Britse band Beak>, die het komende jaar hun vijftienjarig bestaan komen vieren in de Belgische hoofdstad, maar evengoed een goede mix van indielievelingen en markante nieuwkomers zoals Bar Italia, Lambrini Girls, Hotline TNT, Drahla en Famous. Voor All Access staat het woord ‘ontdekken’ desalniettemin centraal. Van de eclectische folkrock van Tapir! naar de avantgardistische Russische dronefolk van Lucidvox tot dan weer oorverdovende black metal groep uit Canada genaamd BIG I BRAVE, het muzikaal spectrum van All Access gaat zeer breed. Voor nog meer avontuur en diepgang zullen ook de optredens van Actress, La Sécurité, Deena Abdelwahed, Voice Actor, Charlene Darling Groupe, Florence Sinclair, Mayssa Jallad, Kee Avil, KeiyAa en Lou K zorgen. Binnenkort worden de laatste zeven namen voor All Access bekend gemaakt, evenals nog heel wat meer namen voor Les Nuits Botanique.

Voor meer informatie en tickets kan je terecht op de website van de Botanique.

2027 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Les Nuits Botanique maakt meer dan 50 namen bekend met o.a. Lewis Ofman, This Is The Kit en Joanna

Onze vaste afspraak in de Brusselse Botanique voor Les Nuits staat al een tijdje te blinken in de agenda voor 2024, want…
LiveRecensies

Imperial Triumphant & Neptunian Maximalism @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Experimentele double bill

Gisterenavond werden de botanische tuinen te Brussel voor een laatste keer ingezet als festivaldecor. Elf dagen lang stonden alle binnenzalen en een…
LiveRecensies

Anna B Savage, deathcrash en Kathryn Joseph @ Les Nuits Botanique: Liever te dik in de kist dan een feestje gemist

Voor de laatste zaterdag van Les Nuits Botanique werd nog eens alles uit de kast gehaald door de Brusselse zaal. Alle zalen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.