Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N’ Roses – “The General”

© CPU – Chris Stessens

De afgelopen jaren heeft Guns N’ Roses al enkele schoten gelost in de vorm van nieuwe muziek. “ABSUЯD” en “Hard Skool” verschenen beiden in 2021. Deze zomer stonden de helden van The Sunset Strip plots weer op de stoep met een nieuwe single “Perhaps”. Met alle goeie wil van de wereld kon geen van de drie songs het niveau halen dat de band scoorde in zijn hoogdagen. Toch blijven alle alarmen afgaan telkens Guns N’ Roses iets nieuws uitbrengt. Ook op “The General” blijft de band echter worstelen met de schaduw van het glorieuze verleden.

“The General” kan moeilijk als een triomf worden beschouwd binnen het Guns N’ Roses-oeuvre. Het trage tempo en de slepende melodie missen de pittige, rebelse energie die hun klassiekers kenmerkte. Axl Roses vocale inspanningen, hoewel herkenbaar, lijken eerder een echo van het verleden dan een frisse uiting van artistieke evolutie. De muzikale diepgang die ooit het handelsmerk was, komt hier niet volledig tot uiting, wat resulteert in een nummer dat eerder voortkabbelt dan dat het echt boeit. “The General” is volgens Rose het vervolg op de epische ballad “Estranged” uit Use Your Illusion II, maar kan op geen enkel moment tippen aan de klassieker. Het feit dat de single afkomstig is uit de Chinese Democracy-sessies, een periode die bekend staat om zijn interne strubbelingen en artistieke zoektocht, werpt de vraag op of de band vasthoudt aan een verleden dat misschien beter met rust gelaten wordt.

Met geruchten over een mogelijk nieuw studioalbum wordt de druk op Guns N’ Roses om de muzikale relevantie te bewijzen steeds groter. Het is echter de vraag of “The General” een veelbelovende voorbode is. In vergelijking met eerder werk, waarvan sommige nummers uitgroeiden tot tijdloze klassiekers, lijkt deze release eerder een schril afkooksel dan een nieuw hoogtepunt. Voor een band die ooit de belichaming was van rock-‘n-roll, blijft het de vraag of ze kan terugkeren naar haar gloriejaren of dat ze blijft vasthouden aan een verleden dat steeds verder verwijderd lijkt.

Facebook / Instagram / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Guns N' Roses - "Perhaps"

In de schaduw van versterkers en de eeuwige rozenbloesem heeft Guns N’ Roses de muziekgalerij betreden als een onsterfelijke belichaming van rock-‘n-roll-weelde…
InstagramLiveRecensies

Guns N' Roses @ Graspop Metal Meeting 2023: Alleen de sterksten overleven

Speciaal voor de Amerikaanse hardrockband Guns N’ Roses rolde Graspop opnieuw de rode loper uit. In tegenstelling tot de eerste XL-editie van…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2023 (Festivaldag 1): Slashen over de sloop

De zon scheen onverbiddelijk hard op de Boerentang van Dessel, waar de eerste dag Graspop met heel wat solide optredens begon. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.